Haaland: "Youssoufa Moukoko dünyadaki en büyük yetenek"

22.11.2020 - 12:40 | Son Güncellenme: 22.11.2020 - 12:42

Borussia Dortmund haberleri... Almanya Ligi takımlarından Borussia Dortmund Teknik Direktörü Lucien Favre ve Haaland'dan Youssoufa Moukoko açıklaması geldi. Haaland, "Dünyadaki en büyük yetenek" dedi. Favre ise, "Hertha Berlin karşısında forma giymesi onun ve takım için çok iyi" şeklinde konuştu. İşte detaylar...

İsa KETHÜDA - AJANSSPOR

Borussia Dortmund takımında forma giyen ve Hertha Berlin deplasmanında Erling Haaland'ın yerine oyuna giren 16 yaşındaki genç oyuncu Youssoufa Moukoko, Bundesliga'da forma giyen en genç oyuncu oldu. 

Nuri Şahin'in rekorunu kırdı

16 yaş 1 günlük olan Youssoufa Moukoko, rekorun daha önceki sahibi Nuri Şahin'i (16 yaş, 335 gün) geride bırakarak bu rekorun sahibi oldu.

Dortmund'un deplasmanda Hertha Berlin'i 5-2 yendii karşılaşmada 4 gol atan Norveçli yıldız Erling Haaland maç sonu 16 yaşındaki oyuncu hakkında açıklamalarda bulundu.

Haaland: "Dünyadaki en büyük yetenek"

"Ben de onunla oynamayı çok isterim. O şu anda dünyadaki en büyük yetenek. Çok güçlü ve sadece 16 yaşında. Önünde harika bir kariyer var."

Favre: "Onun ve takım için iyi"

Teknik Direktör Lucien Favre ise, "Hertha Berlin karşısında forma giymesi onun ve takım için çok iyi. Artık A takımda olduğunu bilmesi güzel. Ama önümüzde çok uzun bir zaman var. Bekleyip göreceğiz. Çünkü o çok genç" şeklinde konuştu.

Haaland ile Favre'nin arasında yaşanan bir diyalog:

Öte yandan Haaland ile Favre arasında ilginç bir diyalog gerçekleşti.

Haaland değişiklik sırasında, "Dürüst olmak gerekirse, Favre bana kaç gol attığımı sordu. O bilmiyordu. "Üç attın mı?" dedi ve ben de ona dedim ki: "Dört. Sadece beni değiştirdiğiniz için dört. Yani biraz üzülüyorum ama işler böyle yürüyor" dedi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Youssoufa Moukoko kimdir?

Senin için hazırladığımız haberler