Güreşi bırakan Taha Akgül kariyer planını açıkladı

14.08.2024 - 12:33 | Son Güncellenme: 14.08.2024 - 12:35

Bronz madalya kazandığı Paris 2024 Olimpiyatları ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın makamına konuk olan Taha Akgül kariyeri planını açıkladı.

Güreşi bırakan Taha Akgül kariyer planını açıkladı

AJANSSPOR HABER

Paris 2024 Olimpiyatlarında Bronz madalya kazanan milli güreşçimiz Taha Akgül, hocası Abdullah Çakmar ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın makamına konuk oldular. Güreş kariyerini noktalayan Akgül, kariyerinin devamında neler yapacağını açıkladı. İşte detaylar...

Kariyerine ASKİ Spor Kulübünde antrenör olarak devam edecek

Mindere veda etmesinin ardından ASKİ Spor Kulübünde antrenör olacağını açıklayan Akgül, "Zaten aynı zamanda serbest güreşten sorumlu asbaşkanım. Bundan sonra inşallah genç kardeşlerimizin özellikle olimpiyat yolunda başarılı olmaları için hem vitrin tarafında hem altyapı tarafında hizmetlerimizi büyüteceğiz. Başkanımız önderliğinde ASKİ Spor Kulübü bundan sonra olimpiyatlarda da inşallah sadece güreş branşında değil diğer branşlarda da ses getiren bir kulüp olacaktır"

Yavaş: "Ülkenin Taha'ya ve yeni Tahalara ihtiyacı var."

Paris Olimpiyatlarında kazandığı Bronz Madalya ve kariyerindeki başarılarından dolayı Taha Akgül'e teşekkür eden Başkan Mansur Yavaş, "Bundan sonra kendisinden beklentimiz, inşallah ASKİ Spor'da daha önce başlattığımız gençlere yönelik çalışmaları artırarak kendisi gibi şampiyonlar yetiştirir. Ülkemizin bayrağını gururla dalgalandıracak güreşçilere sahip olacağımıza inanıyoruz. Kendisinden çok şey bekliyoruz. Ülkenin Taha'ya ve yeni Tahalara ihtiyacı var. İnşallah bunu da başaracağından eminim. Ben aldığı bronz madalyadan dolayı kendisini tebrik ediyorum. Bundan sonraki hayatında da aynı başarıları sürdürmesini diliyor, gözlerinden öpüyorum” ifadelerini kullandı.

3 Kez dünya 11 kez de Avrupa şampiyonu

1990'da Sivas'ta dünyaya gelen Taha AKgül güreş kariyerine ASKİ Spor Kulübünde başladı. Güreş kariyerinde 3 kez dünya şampiyonu ve 11 kez Avrupa şampiyonu olan Akgül, Avrupa'da serbest güreş tarihinde en fazla şampiyon sporcu olarak tarihe geçmiştir.

Londra 2012 Olimpiyatlarında 8. , Rio 2016 Olimpiyatarında altın, Tokyo 2020 ve Paris 2024 Olimpiyatlarında bronz madalya kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler