Gürcistan - Çekya: 1-1 (Maç sonucu-yazılı özet)

22.06.2024 - 17:08 | Son Güncellenme: 22.06.2024 - 18:30

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'nda Gürcistan ile Çekya berabere kaldı. İşte maç sonucu ve detaylar.

Gürcistan - Çekya: 1-1 (Maç sonucu-yazılı özet)

AJANSSPOR-HABER

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'nda Gürcistan ile Çekya takımları Hamburg’da bulunan Volkspark Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Mücadelede 1-0 öne geçen Gürcistan skoru koruyamadı ve sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

Mikautadze attı Gürcistan öne geçti

Gürcistan'ın golünü karşılaşmanın 45+3. dakikasında penaltıdan Georges Mikautadze kaydetti. Gürcü yıldız turnuvadaki ikinci golünü attı.

Patrik Schick sonucu belirledi

Çekya'nın golünü ise mücadelenin 59. dakikasında Patrik Schick kaydetti. Çekya'da golü atan Patrick Schick, Avrupa Şampiyonası tarihindeki 6. golünü kaydetti.

Baros'u da geride bıraktı

Schick, şampiyona tarihinde Çekya'nın en golcü futbolcusu ünvanını paylaştığı eski Galatasaraylı forvet Milan Baros'u da geride bıraktı.

Mikautadze tarihe geçti

Opta verilerine göre; Çekya ağlarını havalandıran Georges Mikautadze, 1980'den bu yana bir Avrupa Şampiyonası maçının ilk yarısında atılan (48:20) en geç golü kaydetti. 

Mamardashvili, Çekya'ya geçit vermedi

Çekya maçının ilk yarısında sekiz kurtarış yapan Gürcistan kalecisi Giorgi Mamardashvili, şimdiden bir EURO 2024 karşılaşmasındaki en yüksek sayıyı tekrarladı (8; Gianluigi Donnarumma & Thomas Strakosha). Gürcü kaleci maçı 11 kurtarış ile tamamladı. Başarılı kaleci maçın oyuncusu seçildi.

Çekya VAR'a takıldı

Çekya karşılaşmanın 23. dakikasında Adam Hlozek ile 1-0 öne geçti ancak gol VAR incelemesi sonrasında elle oynama nedeniyle iptal edildi.

Puan durumu

Bu sonuçla Çekya 1 puanla üçüncü, aynı puanda yer alan Gürcistan ise son sırada yer aldı.

İşte grupta oluşan son puan durumu

  • 1- Türkiye: 3
  • 2- Portekiz: 3
  • 3- Çekya: 1
  • 4- Gürcistan: 1

Mikautadze'nin golü

Schick'in beraberliği getiren golü

Senin için hazırladığımız haberler