Güneş'ten acı itiraf: "Onlar ne kadar iyiyse..."

12.06.2021 - 00:28 | Son Güncellenme: 12.06.2021 - 00:48

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, EURO 2020'de İtalya'ya yenildiğimiz maçın ardından açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Güneş'ten acı itiraf: "Onlar ne kadar iyiyse..."

AJANSSPOR-HABER

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, İtalya maçının ardından rakibin hak ettiği bir galibiyet aldığını söyledi. Güneş, "Burada açılış maçında ev sahibi ile oynadık. Beklentimiz güzel bir oyun, rakiple kora kor mücadeleydi ama onlar bizden daha üstündü. İlk yarıda kontrollü oynamaya çalıştık ama rakibin baskısından çıkamadık" dedi. 

'Sahada bizden daha üstün bir rakip vardı'

Deneyimli çalıştırıcı sözlerini şöyle sürdürdü: "İtalya topu aldığı zaman kolay vermiyor. Baskı yapınca bizden kolay toplar kazandı. İkinci yarı yediğimiz gol sonrası moral ve fiziken bozulmamızla birlikte oyun kontrolü dağıldı. Daha üstün bir rakip vardı. Temposu, teknik kapasitesi ve sahayı kullanması daha iyiydi. Git - gellerde bizden daha hazır göründüler." 

'Oyunumuzun çok gerisinde kaldık'

Şenol Güneş, "Bizden daha iyi bir takıma kaybettik. Onlar ne kadar iyiyse, biz o kadar kendi oyunumuzun gerisinde kaldık. Yorulduk, rakip sahaya oyunu yığamadık. Bugünkü maçta 1 ya da 3 puan büyük bir katkı yapardı ama oyun olarak güçlü bir takıma, hiç maç kaybetmeyen bir takıma oyunumuzu kabul ettirip kazanmak güç verirdi diye düşünüyorduk" diye konuştu. 

'Galler maçını kazanmak istiyoruz'

Güneş turnuvadaki geleceğimizle ilgili ise şu yorumu yaptı: "Yarın kaybettiğiniz maç sonrası işiniz daha zorlaşıyor. İki maç var önümüzde. İlk maçımız Galler maçı, kazanmak istiyoruz. Umuyorum düşüncemizi Galler maçında sahaya yansıtır, iyi bir futbol oynayarak 3 puanla ayrılırız."

Güneş'e sosyal medyadaki yorumlar soruldu

Şenol Güneş'e basın toplantısında ise, Milli Takım'a sosyal medyada çok fazla eleştiri olduğu hatırlatıldı. Deneyimli teknik adam bu soruya şu cevabı verdi:

"Eleştirilere saygı duyarım ama bu oyuncularımızın kalitesinin, becerisinin kötü olduğunu değil, bugün eksik olduğunu gösterir. 

Güneş: Futbolcularımla gurur duyuyorum

Ben oyuncularımla gurur duyuyorum. Bir maç içinde bakarsak tabii olumsuz durum. 1 ya da 3 puan çok daha iyi olabilirdi. Bu oyunla alsak bile eleştiriyi biz de yapacaktık. Eleştiriyi normal karşılarım ama bizi ve oyuncuyu karalama varsa zaten o da niyet, konuşulacak bir şeyi yok."

Senin için hazırladığımız haberler