Şenol Güneş, Cenk Tosun ve Rachid Ghezzal'ın Sağlık Durumunu Açıkladı

09.08.2023 - 19:28 | Son Güncellenme: 09.08.2023 - 19:48

Beşiktaş'ta Şenol Güneş, Neftçi Bakü maçı öncesi açıklama yaptı. Güneş, sakatlığı bulunan Cenk Tosun ve Rachid Ghezzal'ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Şenol Güneş, Cenk Tosun ve Rachid Ghezzal'ın Sağlık Durumunu Açıkladı

AJANSSPOR HABER

UEFA Konferans Ligi 3. Eleme Turu'nda Azerbaycan temsilcisi Neftçi Bakü ile karşılaşacak olan Beşiktaş, mücadele öncesi basın toplantısı düzenledi. Toplantıda teknik direktör Şenol Güneş ve orta saha oyuncularından Salih Uçan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Güneş, sakatlığı bulunan Cenk Tosun ve Rachid Ghezzal'ın sağlık durumu hakkında da konuştu.

"Turu geçmek istiyoruz"

Şenol Güneş, "Bakü'de olmaktan dolayı mutluyuz. Hiçbir yabancılık çekmedik. Renktaş takımlarız. Kader bazen karşılıklı ortamlar yaratabiliyor. Yarın her iki takım için de zor bir maç oynanacak. Turu geçmek istiyoruz" diyerek toplantıya başladı.

"Cesur olmakla başkalarına üstten bakmak farklı"

Rakip hakkında düşüncelerini söyleyen Güneş, "Merhametli, asaletli, cesur olmakla başkalarına üstten bakmak farklı şeyler. İnsanlar değerlidir. Ama her rakip ciddidir. Ekonomik yapı itibarıyla takımlar ve oyuncular başka yerlerde olabilirler. İmkanlar çerçevesinde yaptıklarında başarı getirebilir. Bizim için her maç önemli. Üstten bakmayı zaten insani olarak doğru bulmam. İnsanların kimliği, makamı onun değerli bir insan olduğunu göstermez. Takımlar da öyledir. Bugün başarılı olan takım, başarırız olabilir. Kötü sonuçlar alabilirsiniz. Futbol bir oyundur. Herkes başarılı olmak ister, biz de öyle düşünüyoruz. Ama futbolda zaman zaman çıkan sürprizler sizi bu düşünceye sevk edebilir. Azerbaycan'da futbol çok mesafe aldı. Neftçi Bakü'nün 9 şampiyonluğu 7 kupa şampiyonluğu var. 3 takım da Avrupa'da Konferans Ligi'nde görünüyor. Futbol olarak yatırımları ve iddiaları üst seviyede" dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'a Bakü'de coşkulu karşılama
Habere Git

"Transfere bağlı olarak spekülasyonlar yapılıyor"

Güneş, "Sabah FC maçında da çok güzel bir ambiyans oldu. İyi futbol oynayıp, iyi sonuçlar alacak takım yaratmak istiyoruz. Zaman zaman spekülasyonlar yapılıyor transfere bağlı olarak. Burada oynayabilecek en iyi kadromuzla geldik" ifadelerini kullandı.

"Tiran maçında olaylar patlayıcılardan başladı"

Tiran maçında yaşanan istenmeyen olaylara değinen Şenol Güneş, "Taraftardan sahada hiçbir taşkınlığa meydan vermeden dostluk içinde maçı izlemelerini istiyorum. Tiran maçında patlayıcılardan başladı ama diğer taraftarlar da sahaya girdi. Bu patlayıcıların kaldırılmasını istiyorum. Ne biz takımlar ve oyuncular ne de taraftarın memnun olmadığını düşünüyorum. Görüntü güzel gibi duruyor ama güzel değil. Zahmet edip havaalanına gelmeleri yeterli veya hiç gelmesinler tribünleri doldursunlar yeterli. Bu konuda bize destek olmalarını bekliyoruz. Burada olacağını düşünmüyorum. İki takımı da kardeş olarak görüyorum. Ama başka maçlarda da olumsuzluk yaşanmasını istemiyorum" şeklinde konuştu.

"Cenk antrenmana katılıyor, Ghezzal çalışmaya başlamadı"

Cenk Tosun ve Rachid Ghezzal'ın son durumu hakkında bilgi veren Güneş, "Cenk antrenmana katılıyor ama buraya getirmedik. Ghezzal bizimle beraber çalışmaya başlamadı. Masuaku da cezasından dolayı katılmadı. Bu 3 oyuncu bizimle yok. Nasıl bir 11 ile çıkacağımızı yarın değerlendiririz. Gelen oyuncuların hepsinin oynama şansı var. Sakatlık riskini almak istemiyoruz. Ghezzal çok uzun sürdü. Cenk şu an iyi görünüyor. Normal idmana çıktı" dedi.

İlgini Çekebilir
Saati kimin için koydu? Beşiktaş mı?
Habere Git

"Transferi biraz kenara atmakta fayda var"

Transferle ilgili gelen soruyu yanıtlayan Şenol Güneş, "Transferle ilgili konuşmanın anlamı yok. Bir stoper daha düşündüğümüzü söylemiştik. Ama geç kaldık düşüncesinde değiliz. Mevcuda baktığımızda çıkabilecek oyuncu var. Ama uzun bir maratonda gerekli olabilir. Mümkün olduğunca Afrikalı olmamasına dikkat ediyoruz. Ama ihtiyaç olursa da alacağız. O yüzden transferi biraz kenara atmakta fayda var. Maça odaklanmalıyız" açılamasını yaptı.

"Seri başı olmayı kaybettik"

Avrupa'da mücadele eden Türk takımlarının hepsini desteklediğini belirten Güneş, "Takımlarımızın aldığı sonuçlar iyi gidiyor. Uzun süre milli takımda olduğum için ayrı kaldım. Beşiktaş da bu konuda öncü takımdı. Daha önce aldığı puanlarla ülke puanına çok puan katmıştı. Ama son 5 yıla bakıldığı için o puanlar gitti. Biz de seri başı olmayı kaybettik. Yeniden başlamak durumundayız. İşimiz de zor. Bunu geçersek play-off oynayacağız. Gruplara kalmak önemli. Bütük Türk takımlarının başarılı olmasını isterim. Azerbaycan'ın da 3 takımı var. Onların da başarısız olmasını istemem. Şampiyonlar Ligi'ne direkt gitme hakkının kaybolmasını düzeltiriz diye düşünüyorum" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler