Şenol Güneş'ten transfere veto! "Jackson Muleka benim jokerim"

13.09.2023 - 08:13 | Son Güncellenme: 13.09.2023 - 08:29

Son dakika | Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Jackson Muleka'nın takımdan gönderilmesini istemedi. Güneş, "Muleka benim jokerim" dedi. Detaylar.

Şenol Güneş'ten transfere veto! "Jackson Muleka benim jokerim"

Trendyol Süper Lig ve Avrupa'da sezona başarı hedefiyle başlayan Beşiktaş, çalışmalarına devam ediyor. Hürriyet'te yer alan habere göre Siyah-Beyazlılar'ın teknik direktörü Şenol Güneş, Kasımpaşa, Çaykur Rizespor ve Adana Demirspor gibi Süper Lig ekiplerinin kiralamak için radarına aldığı Jackson Muleka'nın takımdan gönderilmesini istemedi.

Şenol Güneş, Emre Kocadağ ile konuştu

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ ile bir araya gelen Şenol Güneş, Muleka hakkında düşüncelerini dile getirdi. Muleka'nın hem kanatta hem de santrfor pozisyonunda oynayabildiğine dikkat çeken Güneş, "Jackson benim hücumdaki jokerim. Kendisinden önümüzdeki dönemde sıkça faydalanacağım" dedi.

"Muleka’ya inanıyorum ve kalmasını istiyorum"

Şenol Güneş, "Hem saha içinde hem saha dışında bize güç katıyor. Ayrıca 23 yaşında ve yüksek potansiyelli bir oyuncu olduğunu da unutmayalım. Bu şekilde disiplinli çalışmaya devam eder ve gelişirse Beşiktaş Kulübü ileride Avrupa kulüplerine satışından büyük miktarda paralar kazanabilir. Ben Jackson Muleka’ya inanıyorum ve kalmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Aboubakar için iyi Beşiktaş için kötü!
Habere Git

Transfer rafa kalktı

Şenol Güneş'in Emre Kocadağ ile yaptığı bu görüşmenin ardından Jackson Muleka'nın kiralık olarak gönderilmesi fikri rafa kalktı. Demokratik Kongolu futbolcunun takımda kalması kesinleşti.

Muleka'nın kariyeri

Ülkesi Demokratik Kongo'da futbola başlayan 4 Ekim 1999 doğumlu Jackson Muleka, 2020'de Belçika'nın Standard Liege takımına 2.84 milyon Euro'ya transfer oldu. Şubat 2022'de Süper Lig ekibi Kasımpaşa'ya kiralanan Muleka, burada gösterdiği performans ile dikkat çekti. Kasımpaşa'da çıktığı 14 maçta 12 gol,5 asist kaydeden Muleka'nın İstanbul temsilcisinde sözleşmesi bitince Belçika'ya geri döndü. Beşiktaş, genç oyuncuyu 3.5 milyon Euro bonservis bedeline kadrosuna kattı.

Muleka'nın Beşiktaş karnesi

Geçen sezon Siyah-Beyazlılar'da 32 maça çıkan Jackson Muleka, 6 kez rakip fileleri havalandırdı, 1 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi. Zaman zaman eleştirilen 23 yaşındaki forvet, bu sezon ise çıktığı 9 mücadelede 3 gol kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler