Spor yazarları, Galatasaray-Ankaragücü maçını değerlendirdi

01.10.2023 - 09:01 | Son Güncellenme: 01.10.2023 - 09:12

Spor yazarları, Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Galatasaray, sahasında MKE Ankaragücü'nü geriden gelip yendiği karşılaşmayı değerlendirdi. Detaylar.

Spor yazarları, Galatasaray-Ankaragücü maçını değerlendirdi

AJANSSPOR-HABER

Spor yazarları, Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Galatasaray, sahasında MKE Ankaragücü'nü geriden gelip 2-1 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendirdi. 

Mehmet Özdilek: Zaha kalitesi tartışılmaz

"Ankaragücü ve skorun oyunun içinde kalmasında en büyük etken Bahadır. Tebrik ediyorum. Galatasaray'da artık çok fazla değişkenlik görmediğimiz, iskeletin yavaş yavaş oturduğu bir kadro yapısı görmeye başladık.

Savunmada Angelino ve Boey bugün hakikaten savunmanın yanında ofansif anlamda çok daha etkili. Doğru zamanda, doğru pozisyonda olmayı bildiler.

Orta saha ikilisinde Torreira geçen sene geldiğinden beri hep üstüne koyarak gidiyor. Bütün delikleri kapıyor. Çok net. Kerem fiziksel olarak biraz daha toparlanmış. Müthiş bir ikili oluşturdular orada.

İnsanların kafasında Zaha ne verebilir düşüncesi vardı. Zaten kalitesi tartışılmaz. Belki geçiş sürecinde biraz zamana ihtiyacı vardı, bu zamanı bitirmiş bence. Bundan sonra Galatasaray takımının en etkin oyuncularından biri olacak çok net.

Tete bundan önceki maça göre tutuk göründü ama genel hatlarıyla Galatasaray takımı kalecisinden Icardi'ye kadar sezonun en tempolu, en coşkulu, en oynadığı oyundan keyif alan bir görüntüsü vardı. Bugün 2-1 bitti ama Bahadır olmasa çok farklı skor konuşuyor olacaktık. 'Bazen pas yaparsın nefesleneyim falan dersin ama öyle bir maç oldu ki Ankaragücü oyuncuları top sadece taca çıktığında nefeslendi. O kadar yüksek baskı yediler ki çıkamadılar. Karşılarında bir duvar vardı."

Tugay Kerimoğlu: Galatasaray'da biraz eksik kalan Tete vardı

"Stoperlerinin iyi oynayışı, beklerinin hücuma zamanında ve doğru alanlarda katılması, orta sahada Torreira, Kerem ikilisinin fazlasıyla uyumu var.

Biraz soru işareti ile başlanan maçta Zaha'nın performansını beklerken müthiş bir oyun oynadı. Adına yakışır bir gol attı. Yüzde 100 halinde neler yapacağını bilemeyiz ama bu hali de oldukça iyi.

Galatasaray'da biraz eksik kalan Tete vardı. Onu da katsan Galatasaray'da iyi oynayan oyuncu sayısının fazla olduğunu söyleyebilirim. 1-0 geriye düşse bile kazanma isteği, arzusunun çok fazla 90 dakika karşımızda olduğu bir gerçek.

Kazanmak önemli, bugün diğer maçlardan ayıran özellikle şu. Sanchez ve Kaan'a ayrı bir parantez açmak istiyorum. Galatasaray rakip yarı sahaya yerleştiği zaman pas oyununu oynamaya çalışan bir ekip. Bugün Sanchez ve Kaan'a özellikle baktığımda şu var. Baskıyı doğru yapmak, rakibe zaman tanımamak, topu hemen kazanıp hemen sete dönmek, bunları fazlasıyla yapıyor."

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de hedef 7'de 7! İşte 11'ler...
Habere Git

Tümer Metin: Hiç istemem Boey'e karşı oynamayı

"Rakip Boey'i durdurmak için bir hamle yapamıyor. Geliyor seni ceza sahasının içini yaslıyor. Bütün ataklarda imzası var, savunmada da kusuruz oynadı. Yıldırıyor adamı. Hiç istemem Boey'e karşı oynamayı"

Erman Toroğlu: Konuştukça oyundan düşersin

"G.Saray, maçın başından sonuna kadar oyunun hakimi. Hakimi de yediği bir gol var; santra yayında defanstan kimse yok. Ankaragücü forveti hafif tempoda koşa koşa gitti, golü yaptı döndü. Sarı-kırmızılılar, çok yardımlaştılar, iyi işler de yaptılar ama oyunu yan çizgilere fazla taşıyamadılar. Ortaya sıkıştırdılar. Bu da Ankaragücü'nün işine geldi.

Burada Ankaragücü kalecisi Bahadır'ı da unutmamak lazım. Bahadır'ın soyadı Güngördü. Az daha Galatasaray'a gününü gösterecekti! Ama bu tip maçlar tehlikelidir, yani 1 farklı skorlar. Her an bir hata yaparsın ve maçı berabere bitirirsin. Ankaragücü'nün de çok önemli iki adamı eksikti, bunu da not etmek lazım. Ama tabii ki Galatasaray, Ankaragücü'nün rakibi değil. Onlar kendi rakipleriyle oynayacağı maçlara baksınlar.

Hakemi zorlayacak bir maç olmadı. Ama bir tavsiyem var ona... Çok konuşuyorsun. Çok konuştukça oyundan düşersin. Çünkü futbolcu seni ne kadar çok konuşturursa sana o kadar tesir eder. Bir de bu kadar kolay sarı kart kullanmamak gerekiyor. Yalnız dün geceki hakem değil, çok hakem bunu yapıyor. Kırmızı kart o kadar değil ama sarı kart çok tehlikelidir. Maşallah bizim hakemlerimiz kredi kartı gibi sarı kart kullanıyorlar. Sonra da başları beladan kurtulmuyor.

Galatasaray ile Fenerbahçe'nin kadro zenginliği çoğu takımda yok. Böyle giderse de bu ikili, yukarda rakipleri olmadan ellerini kollarını sallaya sallaya şampiyonluk için mücadele edecekler gibi görünüyor."

Levent Tüzemen: Adalet yerini buldu

"Galatasaray, Ankaragücü'ne kaybetseydi futbolun adaleti büyük haksızlık yapmış olacaktı. Çünkü maç Galatasaray hücum oyuncularıyla kaleci Bahadır arasında geçti. Ankaragücü kalecisi büyü mü yaptı bilmem ama hayatının maçını oynadı. Her türlü şutu kurtardı. İcardi'nin 4 vuruşunu çıkardı, ,Tete'ye, Zaha'ya, Kerem'e gol izni vermedi. Ankaragücü'nün kalesinde Bahadır olmasaydı herhalde Galatasaray tarihi bir gol rekoru kırardı. G.Saray iyi oynadı, akıllı hücum etti. Sadece 2 oyuncu başta Tete etkisiz kaldı, çok çalışmasına çok koşmasına iyi mücadele etmesine rağmen Kerem Aktürkoğlu ciddi top kayıpları yaptı. Demirbay oyuna akıl kattı.

Sacha Boey yine sahanın yıldızıydı. Sağ kanatta savunmayla hücum hattı arasında körük gibi çalıştı ve mükemmel oyununu gol ile süsledi. Okan hocanın Mertens, Oliveira, Barış Alper Abdülkerim hamleleri zamanlama olarak çok doğruydu. Sadece Tete'ye fazla zaman tanıdı. Kaan Ayhan savunmada çok iyi oynadı. Yüksek yeteneği ile adrese teslim paslar attı. Sanchez savunmaya bir liderlik getirdi. Sakin ve akıllı oynadı, topu oyuna sokarken asla telaş yapmadı ve kritik pozisyonları engelledi. En önemlisi çok doğru pozisyonlar aldı. Zaha içeri yaptığı ataklarla rakip defansın dengesini bozdu. Attığı gol ise çok kaliteliydi… Okan hocanın şimdi önünde Manchester U. maçı var kadro seçiminde asla duygusal davranmamalı tercih edeceği oyuncuları rakibin oyun sistemine göre belirlemeli. Crystal Palace'nın oynadığı oyun modelini gözden geçirmeli."

İlgini Çekebilir
Filenin Efeleri, ilk mağlubiyetini aldı!
Habere Git

Cem Dizdar: Ortalar, şutlar, bir de Bahadır!

"İlk yarıda topu rakibinden iki kattan fazla kullanan Galatasaray’ın ciddi enerji harcamış olması normal. Galatasaray her şeyi denerken -ki çoğu gereksiz ve fazladan- fırsat kollayan savunmacı Ankaragücü, yaklaşık enerji sarfiyatıyla iki üç kez rakip kaleyi o da ancak uzaktan görebildi! Bahadır Güngördü’nün bazılarını kurtardığı 18 şut denemesi de enerjinin fazladan harcandığı bölümlerdi. Yine de Galatasaray bir bütün olarak öndeydi ve Ankaragücü’nün kontralarına izin vermeyen tutarlı bir takım duruşundaydı. Sanırım ilk devreden kalan güvenden olsa gerek oyuna gireli üç dakika olan Efkan Bekiroğlu’nu ‘’unuttular’’ ve onun pasında Ronaldo Cephas 48’de golü buldu. Ama ‘’aktif enerjik’’ Galatasaray’ın Wilfred Zaha ile yanıtı gecikmedi. Galatasaray temposunu düşürmeksizin hücumlarını sürdürürken Ankaragücü takımının enerjisi de oyuna olan odaklanması da yavaş çözülüyordu ki, ikinci golü yediler.

Bu kadar marifetli oyuncunun olduğu maçta daha fazlası yapılabilir miydi? Elbette... Örneğin Ankaragücü... Rakibinin fazlasını yapmasına izin vermedi ama bunu kendisi de oynamama pahasına yaptı. Oysa ellerinde Morutan, Bajic, Rodrigues gibi ‘’gedikli oyuncular’’ da vardı! Peki Galatasaray? Onlar da daha rahat ve gösterişli kazanabilecekleri maçı, 36 şut ve 38 orta denemesine kurban ettiler desem yeridir. Öyle ki Ankaragücü kalecisi Bahadır’ı ilk kez izleyen Avrupalı bir ‘’futbolcu ajanı’’ gerçek cevher keşfettiğini sanabilirdi."

Senin için hazırladığımız haberler