Grosjean’ın Alev Topuna Dönen F1 Aracı Sergilenecek | Formula 1 Haberleri

24.02.2023 - 17:09 | Son Güncellenme: 24.02.2023 - 17:23

2020 F1 Bahreyn Grand Prix’inde yaşanan büyük bir kazadan sonra mucizevi şekilde hayatta kalan Haas pilotu Grosjean’ın yanan aracı sergilerde sergilenecek.

Grosjean’ın Alev Topuna Dönen F1 Aracı Sergilenecek | Formula 1 Haberleri

AJANSSPOR - HABER

2020 Bahreyn Grand Prix’inde yaşanan büyük bir kazadan sonra pilot Romain Grosjean mucizevi şekilde hayatta kalmıştı. Grosjean’ın tamamen yanan aracı sergilerde sergilenecek.

Yanan F1 aracı, Madrid'de sergi yolculuğuna başlayacak

BBC’de F1 editörü Andrew Benson’un haberine göre büyük kazadan geriye kalan şasi, yeni bir resmi Formula 1 sergisinde sergilenecek. Araç, Madrid’de sergilenmeye başladıktan sonra tüm dünyada tura çıkarılacak.

Grosjean: "Hala olması gerektiği gibi"

Şu an 36 yaşında olan ve Indy Car’da yarışan Grosjean, "Şasi hala tek parça, hasar ve yanık dışında hala olması gerektiği gibi. Sanırım bu hayatımı kurtardı." dedi.

İlgini Çekebilir
Formula 1'de motorlar ateşlendi
Habere Git

"Şiddetin farkında değildim"

Sergi için yapılan bir röportajda Grosjean, "Benim açımdan büyük bir kazaydı. Etkinin dışarıdan ne kadar şiddetli olduğunun farkında değildim" dedi.

Grosjean, kaza anını anlattı

Yanan araçtan nasıl çıktığını anlatan pilot, ‘’Baş desteğini kırmak zorunda kaldım, kaskımla vurdum ve sonunda kaskımı çıkarmayı başardım ve koltukta ayağa kalktım. Sol ayağımın şasiye sıkıştığını fark ettim ve sol bacağımı olabildiğince sert çektim. Ayakkabım şaside kaldı ama ayağım gevşedi ve arabadan çıkmak için serbest kaldım.’’

Ne olmuştu?

Formula 1'de 2020 Bahreyn Grand Prix'sinde Haas pilotu Romain Grosjean, yarışın başında Daniil Kvyat ile temas yaşadı ve ardından sert şekilde bariyerlere çarptı.

Temasın ardından araç ikiye bölündü ve alev aldı. Grosjean, bilinci yerinde olduğu için araçtan çıktı ve önce tıbbi merkeze, ardından da hastaneye götürüldü.

Tekrarlarda Halo'nun ve tıbbi ekibin olay yerine hemen gelmesinin Grosjean'ın hayatını kurtarmada büyük bir rol oynadığı görüldü.

Formula 1'de "Halo" sistemi

Formula 1'de "Halo" sistemi, sürücünün kafasını korumak için yerleştirilmiş kavisli bir çubuktan oluşan bir çarpışma koruma sistemidir.

Senin için hazırladığımız haberler