Chelsea'de Thomas Tuchel dönemi resmen sona erdi!

07.09.2022 - 13:23 | Son Güncellenme: 07.09.2022 - 13:34

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea, Şampiyonlar Lig'nde Dinamo Zagreb yenilgisinden sonra teknik direktör Thomas Tuchel ile yolları ayırdı. Detaylar...

Chelsea'de Thomas Tuchel dönemi resmen sona erdi!

AJANSSPOR HABER

Premier Lig devi Chelsea, Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Zagreb'e kaybedilen 1-0'lık maçın ardından teknik direktör Thomas Tuchel ile yollar ayrıldığını açıkladı. İşte detaylar...

Borussia Dortmund ve Paris Saint Germain'den sonra Premier Lig'de Chelsea'nın başına geçen Tuchel'in Londra'da macerası 20 ay sürdü. Sezona kötü başlayan Chelsea'da Alman teknik adam ile yollar ayrıldı. Tuchel'in takımı Chelsea, son olarak Şampiyonlar Ligi grupları ilk maçında Dinamo Zagreb'e 1-0 mağlup oldu. Maviler, Premier League'in ilk 6 haftasında 10 puanda kaldı.

"Gözlerime bak" kavgası

İngiltere Premier Lig’de Chelsea ile Tottenham arasında oynanan ve 2-2 sona eren karşılaşmada Chelsea teknik direktörü Thomas Tuchel ve Tottenham teknik direktörü Antonio Conte arasında yaşanan kavga dünya gündemine düştü. Yaşanan kavga ise el sıkışma esnasında başladı. Tuchel, Conte'nin elini bırakmamış ve 'gözlerime bak' işareti yapmıştı. İkili arasında çıkan tartışma sonrası hakem Tuchel ve Conte'ye kırmızı kart gösterdi. 

Thomas Tuchel'e bir maç men ve 35 bin Sterlin para cezası verilirken Antonio Conte ise 15 bin Sterlin para cezasına çarptırıldı.

Kupalar kazandı

Thomas Tuchel, Londra ekibinde 1 UEFA Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Süper Kupası ve 1 FIFA Dünya Kulüpler Kupası kazanmıştı. 

İlgini Çekebilir
Chelsea'ye 3 boyutlu yenilgi!
Habere Git

''Chelsea tarihinde yerini alacak''

Kulüpten yapılan açıklamada, “Thomas Tuchel ve ekibine kulüpte geçirdikleri süre boyunca gösterdikleri tüm çabalar için teşekkür ederiz. Thomas burada geçirdiği süre içinde Şampiyonlar Ligi, Süper Kupa ve Kulüpler Dünya Kupası’nı kazandı. Chelsea tarihinde haklı olarak yerini alacak” denildi.

Thomas Tuchel Kimdir?

Thomas Tuchel 29 Ağustos 1973, Batı Almanya’da dünyaya geldi. Alman eski futbolcu ve teknik direktör. Chelsea'de teknik direktör olarak görev yapmaktadır.

Futbola Krumbach takımında başlayan ve daha sonra Augsburg’da genç takımına transfer olan Tuchel, 1992’de transfer olduğu 2. Lig takımı Stuttgarter Kickers’de yalnızca 8 maçta oynadı ve kadroda yer bulamayınca 3. Lig takımlarından SSV Ulm 1846 takımına transfer oldu. Bir dönem, takımın teknik direktörü olan Ralf Rangnick yönetiminde de futbol oynayan Tuchel 3 yıl boyunca formasını giydiği kulüpte 69 maça çıktı ve 3 gol attı. Ancak 1998’de yaşadığı bir kıkırdak sakatlığının iyileşmemesi üzerine futbolu bırakmak zorunda kaldı.

2008 yılında profesyonel takıma kaydırılan Jürgen Kramny’nin yerine Mainz’ın A Genç yardımcı antrenörlüğüne getirilen Alman hoca, 2009’da A Genç liginde şampiyonluk elde etti. Mainz’da Jürgen Klopp’un yerine gelen Jörn Andersen’in kupanın ilk turunda takımın elenmesi sonrasında gönderilmesi üzerine profesyonel takımın başına geçti. Thomas Tuchel, 2015-16 sezonundan itibaren Borussia Dortmund teknik direktörlüğüne getirildi.

2020-2021 sezonunda Chelsea ile Şampiyonlar Ligi'ni kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler