Gözler MHK'ya çevrildi, bugün açıklanacak! Üstü çizilen hakemler...

31.03.2022 - 09:14 | Son Güncellenme: 31.03.2022 - 09:59

MHK'nın hakemler hakkındaki kararın Tahkim Kurulu tarafından bozulmasının ardından bugün açıklanacak haftanın hakemleri arasında bu isimlere görev verilip verilmeyeceği merak konusu. İşte detaylar...

Gözler MHK'ya çevrildi, bugün açıklanacak! Üstü çizilen hakemler...

AJANSSPOR HABER

Tahkim Kurulu, MHK'nın görevden aldığı hakemlerin ve gözlemcilerin itirazlarını kabul etti. Kararın bozulması ile birlikte MHK ve TFF'nin ihraç ettiği hakem ve gözlemciler, kalan maçlarda görevlerine devam edebilecekler.

Haftanın maçlarında görev alacaklar mı?

Tahkim'in kararının ardından bugün açıklanacak olan Süper Lig'de ve TFF 1. Lig'de haftanın maçlarında görev yapacak hakemler arasında MHK'nın daha önce üstünü çizdiği hakem ve gözlemcilere görev verip vermeyeceği merak uyandırdı.  

Gündoğdu "Görev vermeyeceğiz" demişti

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu, Tahkim Kurulu kararının ardından Antalya'daki seminerde halen faal olarak hakemlik görevini yürüten isimlere, "Bu karar bir şeyi değiştirmez. Tahkim Kurulu, o yönde karar vermiş olsa da biz bu isimlere görev vermeyeceğiz" açıklamasını yapmıştı.

İlgini Çekebilir
TFF 'de kılıçlar çekildi... Galatasaray, Fenerbahçe ve Tahkim'e ağır sözler!
Habere Git

13 hakem görev bekliyor

MHK'nın hakem operasyonu sonrasında Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık, Abdulkadir Bitigen, Fırat Aydınus, Bahattin Şimşek, Burak Şeker, Suat Arslanboğa, Hüseyin Göçek, Mert Güzenge, Tugay Kaan Numanoğlu, Alper Ulusoy ve Halis Özkahya; Süper Lig hakem listesinden çıkarılırken, Özgür Yankaya'nın adece VAR hakemi olarak göreve devam edeceği belirtildi.

Bu 13 hakem Tahkim Kurulu'nun kararının ardından MHK'dan görev bekliyor.

 

Hakemler bugün açıklanacak

Özellikle MHK'nın Süper Lig'in 31. haftasında oynanacak olan Trabzonspor - Beşiktaş karşılaşması ile hakem operasyonu kararına en çok tepki gösteren Fenerbahçe ve Başakşehir kulüplerinin maçlarına hangi hakemleri atayacağı büyükü merak uyandırıyor.

Kurul'un ayrıca; Tahkim'in kararıyla görevlerine geri dönen hakemleri bu maçlarda görevlendirip görevlendirmeyeceği bugün haftanın maçlarını yönetecek isimlerin açıklanmasıyla aydınlığa kavuşacak.

İşte Süper Lig'de 21. haftanın programı

 

2 Nisan Cumartesi
Giresunspor-Sivasspor
Altay-Antalyaspor
Kayserispor-Fenerbahçe
Galatasaray-Fatih Karagümrük

 

3 Nisan Pazar
Kasımpaşa-Gaziantep FK
Alanyaspor-Çaykur Rizespor
Konyaspor-Göztepe
Trabzonspor-Beşiktaş

 

4 Nisan Pazartesi
Hatayspor-Adana Demirspor
Başakşehir FK-Yeni Malatyaspor

Senin için hazırladığımız haberler