Gözaltına alınmıştı! Eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı serbest bırakıldı

03.04.2024 - 16:06 | Son Güncellenme: 03.04.2024 - 16:16

Son dakika haberleri | Havaalanında gözaltına alınan Eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales serbest bırakıldı. İşte tüm detaylar...

Gözaltına alınmıştı! Eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı serbest bırakıldı

İspanya haber ajansı EFE'nin haberine göre Eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, Dominik Cumhuriyeti'nden dönüşünde Madrid Adolfo Suarez-Barajas Havalimanı'nda uçaktan indirilerek gözaltına alınmıştı.

Rubiales, hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle Jandarma Merkez Operasyon Birimi'nin (UCO) havalimanındaki ofisine götürüldü.

Rubiales serbest bırakıldı

UCO tarafından kimlik tespitinin ardından ifadesi alınan Rubiales'in cep telefonlarına el konulduğu ve daha sonra serbest bırakıldığı açıklandı.

İlgini Çekebilir
Olaylı Trabzonspor - Fenerbahçe maçının PFDK cezaları açıklandı
Habere Git

Rubiales'in önümüzdeki günlerde, hakkındaki soruşturmayı yürüten mahkeme tarafından ifade vermeye çağırılması bekleniyor.

Yolsuzluk iddialarından sonra Dominik'e gitti

RFEF'de 2018-2023 yılları arasında başkan olarak görev yapan Rubiales, hakkındaki yolsuzluk soruşturmalarının başladığı 20 Mart tarihinde özel işleri için Dominik Cumhuriyeti'ne gitmişti.

Dönüş tarihini erkene çekti

Hakkındaki iddialardan sonra 6 Nisan'da İspanya'ya döneceğini açıklayan ve suçsuz olduğunu savunarak İspanyol yargısından kaçmayacağını söyleyen Rubiales, dönüş tarihini erkene çekerek bugün Madrid'e geldi.

Rubiales'e yapılan suçlamalar

Madrid'in Mahadahonda ilçesindeki 4 Nolu Asliye Hukuk Mahkemesi'nin başlattığı soruşturma kapsamında Rubiales, 2020-2022 yılları arası başta olmak üzere başkan olduğu dönemde RFEF ile bağlantılı bazı sözleşmelerde bir inşaat firmasından 3.8 milyon Euro temin etmek ve diğer işlerden de toplamda 530 bin Euro olduğu tahmin edilen komisyon almakla suçlanıyor.

Kadın futbolcuyu dudağından öperek gündem olmuştu

Yolsuzlukla suçlanan Rubiales, daha önce bir kadın futbolcuyu dudağından öperek gündeme gelmişti. FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nın 20 Ağustos'taki finalinde İngiltere'yi 1-0 yenerek tarihinde ilk defa dünya şampiyonu olan İspanya Kadın Milli Futbol Takımı'nın Sidney'deki maç sonrasındaki madalya töreni ve kutlamalar sırasında Rubiales, futbolculardan Jenni Hermoso'yu dudağından öptü.

Rubiales'in bu hareketi tepki çekti. Bunun üzerine Rubiales, İspanya Futbol Federasyonu Başkanlığından istifa etti. Ayrıca mahkeme, savcılık ve suçlamayı yapan Hermoso'nun avukatının taleplerini dikkate alarak, Rubiales'in kadın milli futbolcuya 200 metreden fazla yaklaşmasına ve herhangi bir yolla onunla iletişim kurmasına yasak getirdi.

Senin için hazırladığımız haberler