Gol düellosunda kazanan Manisa FK oldu!

11.03.2024 - 22:13 | Son Güncellenme: 11.03.2024 - 23:17

Trendyol 1. Lig’in 26. haftasında Manisa FK, Manisa 19 Mayıs Stadı’nda karşılaştığı Ümraniyespor'u mağlup etti. İşte maç sonucu, özet, goller ve detaylar.

Gol düellosunda kazanan Manisa FK oldu!

AJANSSPOR-HABER

Trendyol 1. Lig’in 26. hafta mücadelesinde Manisa FK, Manisa 19 Mayıs Stadı’nda karşılaştığı Ümraniyespor'u 3-2 mağlup etti.

Manisa FK 3 puanı 3 golle aldı

Manisa FK'ya 3 puanı getiren golleri 12. dakikada Sinan Osmanoğlu, 22. dakikada Jetmir Topalli ve 85. dakikada Oğuz Gürbulak kaydetti.

Ümraniyespor'un gollerini ise 74. dakikada Ivan Saponjic ve 80. dakikada Emre Demir attı.

Bu sonuçla Manisa FK 31 puanla on birinci, Ümraniyespor ise 30 puanla on üçüncü sırada yer aldı.

Maçtan dakikalar

4. dakikada Ümraniyespor atağında ceza sahası içerisine giren Onur Ayık'ın müsait pozisyonda yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak az farkla direğin yanından auta gitti.
9. dakikada sol kanattan Hasan'ın pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Emrecan'ın rakiplerinden sıyrıldıktan sonra yaptığı vuruşta top az farkla dışarıya çıktı.
12. dakikada sağ kanattan paslaşarak kullanılan köşe vuruşunda topu önüne alan Mohamed Ofkir'in ceza sahası içerisine ortasında altıpas içerisinde iyi yükselen Sinan'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0
22. dakikada Rroca’nın sol kanattan ortaladığı topa arka direkte Topalli’nin gelişine vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti. 2-0
56. dakikada Ümraniyespor’da Emrecan’ın ceza sahası içi sağ çaprazdan sol ayağıyla uzak direğe gönderdiği top kaleci Erhan’da kaldı.
73. dakikada Emre’nin sol kanattan yerden pasında ceza sahası içerisinde Saponjic’in gelişine vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-1
80. dakikada Uğur Kaan’ın sağ kanattan yerden ortaladığı topa altıpas içerisinde dokunan Emre Demir, topu ağlarla buluşturdu. 2-2
85. dakikada Diallo’nun sağ kanattan yerden ortaladığı topa ceza yayının içinde gelişine vuran Oğuz’un şutunda meşin yuvarlak filelere gitti. 3-2

Maçtan detaylar

Stat: Manisa 19 Mayıs
Hakemler: Alpaslan Şen, Azad İlhan, Hasan Erdoğan
Manisa FK: Erhan Erentürk, Sertan Tashkin, Sinan Osmanoğlu, Bartu Göçmen, Alberk Koç, Burak Altıparmak (Bekir Karadeniz dk. 90+1), Djokanovic, Topalli, Rroca (Oğuz dk. 78), Mohamed Ofkir (Doğukan dk. 90+1), Mary (Diallo dk.62)
Yedekler: Eren, Orhan, Graovac, Bedirhan, Furkan, Bekir, Doğukan
Teknik Direktör: Mustafa Dalcı
Ümraniyespor: Abdulsamed, Uğur Kaan, Hasan Ayaroğlu (Saponjic dk.46), Cavare, Glumac, Emre Kaplan, Serkan Göksu (Tiago Çukur dk. 87), İlhami Siraçhan Nas (Atalay Babacan dk.46), Muhammed Mert (Emre Demir dk.69), Emrecan Bulut , Onur Ayık (Melih Okutan dk.69)
Yedekler: Onur Yıldırım, Cofie, Mustafa, Beren, Diniyev
Teknik Direktör: Orhan Gençer
Goller: Sinan (dk.12), Topalli (dk.22), Oğuz (dk. 85) (Manisa FK), Saponjic (dk.73), Emre Demir (dk.80)
Sarı kartlar: İlhami, Muhammed, Cavare, Abdulsamed (Ümraniyespor), Ofkir, Rroca (Manisa FK)

Mustafa Dalcı: "Kazandığımız için gerçekten çok mutluyuz"

Trendyol 1. Lig’in 26. haftasında sahasında Ümraniyespor'u 3-2 mağlup eden Manisa FK’nin teknik direktörü Mustafa Dalcı, "Kazanmak, oyuncularım için ve takımımız için tabii ki çok önemli çok değerli. Dolayısıyla kazandığımız için gerçekten çok mutluyuz." dedi.

Dalcı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçı kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Bu maça çok iyi hazırlanmıştık. Özellikle ilk yarı oyunu çok rahat koparabilirdik. Puan anlamında da iki takım için çok özel ve çok değerliydi bu maç. Dolayısıyla çok zor geçti. Bir, iki haftadır çok güçlü oyunlar oynuyoruz ama bunun bir şekilde sonucunu alamıyorduk." diye konuştu.

Uzun süredir kazanamamanın verdiği baskıyla ikinci yarıda zorlandıklarına dikkati çeken Dalcı, şunları kaydetti:

"Oyuncuların üzerinde bu baskıyı ikinci yarı özellikle hissettim. Çok öne çıkmalarını istememize rağmen işte futbolcu bazen skoru korumak adına çok gömülebiliyor. Bunun sıkıntılarını yaşadık ama oyuncu değişiklikleriyle oyunu biraz daha dengeledik. Sonuç itibarıyla üçüncü golü atıp maçı kazanmak, oyuncularım için ve takımımız için tabii ki çok önemli, çok değerli. Dolayısıyla kazandığımız için gerçekten çok mutluyuz."

Hüsamettin Balcı: "Yaptığımız küçük hatalar bize bedel ödetti"

Ümraniyespor Teknik Sorumlusu Hüsamettin Balcı da her iki takım açısından alt sıralardan kurtulmak için önemli bir müsabakayı geride bıraktıklarını, maça çok iyi hazırlanmalarına ve 90 dakika boyunca sahaya üstün bir oyun yansıtmalarına rağmen yenildikleri için üzüldüklerini söyledi.

Balcı, iyi oyunla teselli bulduklarını dile getirerek, "Kazanmak için de elimizden gelen tüm gayreti, tüm oyuncularımız, girenler, çıkanlar gösterdi ama tabii futbolda dikkat çok önemli. Tam birinci devrede oyun tamamen bizim lehimize giderken küçük detaylarda boğulduk, yaptığımız küçük hatalar bize bedel ödetti. Ama devre arasında da yaptığımız değişiklikler oyuncuların özellikle sahaya getirmiş olduğu karakter kazanmak için elinden gelen tüm gayreti gösterdi. Bu maçın böyle bitmesi çok üzücü." ifadelerini kullandı.

Sezonu iyi bir şekilde bitireceklerine olan inancını vurgulayan Balcı, "Biz yolumuza, önümüzdeki yılın hazırlığına başlayacağız. Manisa takımında da onlar için de önemli bir maçtı. Ben onları da tebrik ediyorum. Futbol böyle bazen iyi oynarsınız ama kazanamayabilirsiniz. Ama bu iyi oyunu devam ettirdiğinizde kazanma yüzdeleriniz artar. Bundan sonraki süreçte de her iki takım da inşallah arzuladığı yeri yakalar. Biz Ümraniyespor olarak oyuncularımıza olan güvenimizden çok eminiz. İnşallah ligi de en iyi yerde bitireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler