Gökhan Zan Cumhurbaşkanına Yalvardı: Vinçler Boş Boş Bekliyor

08.02.2023 - 13:01 | Son Güncellenme: 08.02.2023 - 13:40

Eski milli futbolcu Gökhan Zan, yüzlerce vinç, kepçe ve makinenin Hatay girişinde boş boş iki gündür bekletildiğini söyleyerek isyan etti. İşte detaylar.

Gökhan Zan Cumhurbaşkanına Yalvardı: Vinçler Boş Boş Bekliyor

AJANSSPOR-HABER

Kahramanmaraş merkezil 7.7 büyüklüğündeki depremin en büyük hasar yarattığı illerin başında gelen Hatay'daki göçüklerin büyük kısmına ulaşılabilmiş değil. Beşiktaş ve Galatasaray forması giyen Hataylı eski milli futbolcu Gökhan Zan, ilde yaptığı paylaşımlarla sürekli yardım çağrısı yaparken, yaşanan aksaklıkları da kamuoyuna sık sık duyuruyor.

"Vinç ve kepçe burada bekliyor

Zan, Fox TV'ye canlı yayında şehrin dışında bekleyen yüzlerce vinç, kepçe ve makine bulunduğunu belirterek, bunların neden çalışmalara götürülmediğini sordu. Zan, "Burada, Serinyol'dan Antakya'ya giderken; AFAD kontrolündeki bütün vinçler burada. İki gündür bu yolu kullanıyorum. Vinçler hâlâ burada bekliyor. Onlarca, yüzlerce vinç, kepçe hepsi burada bekliyor" dedi.

"Vinçler AFAD'ın emrini bekliyor"

AFAD emir vermediği için araçların bekletildiğini söyleyen dinç hükümete seslenerek, harekete geçilmesini istedi: "Yetkililerle konuşmaya çalışıyorum. Buradaki şoförlerle ileteşimi kurmaya çalışıyorum;  'Neden yardım gitmiyor, neden iki gündür burada bekliyorsunuz' diye soruyorum. Bana 'Haklısınız, hiçbir şey yapamıyoruz. Her şey AFAD'ın kontrolünde. Bize emir vermeden, kayıt yapmadan hareket edemeyiz. Kontrol sadece AFAD'ın elinde' diyorlar.
Devlete, hükümete, valiye, İçişleri Bakanı'na yalvarıyorum. Burada onlarca vinç, onlarca kepçe, onlarca makine hepsi burada bekliyor."

İlgini Çekebilir
Volkan Demirel: Atsu ve Savut'tan haber yok
Habere Git

Gökhan Zan, Cumhurbaşkanı'na yalvardı

Cumhurbaşkanı'na da seslenen Gökhan Zan, "Ne olur! AFAD Genel Müdürümüz, sayın valimiz, İçişleri Bakanımız Cumhurbaşkanımız kim varsa...  Yalvaryorum, göçük altında olan onlarca yüzlerce yer var. Ya Allah aşkına!, buradaki vinçler niçin, neden bekliyor? Ne olur sesimiz olun, Hatay'ın sesi olun! Çalışan yok!" diyerek yürek burkan çağrılar yaptı.

"Cesetleri toplamayı mı bekliyoruz"

Göçük kaldırma araçlarının iki gündür boş boş bekletildiğini bir kez daha vurgulayan Zan, "Bana diyorlar ki 'Emir gelirse gidebiliriz'! Normalde AFAD'ın yapması gereken 10 yer varsa; Samadağ, Harbiye, Odabaşı, Armutlu, merkezi her yere yayması lazım.  Maalesef iki gündür burada boş boş bekliyor. Gitmek için bir bahane yok. Burada boş  boş bekliyorlar. Halk burayı göremez. Herkes şehrin içinde. Vinçlerin burada olduğunu kimse bilmiyor. Bu vinçler, kepçeler çalışmaya hazırsa neden iki gündür burada yatıyor. Neyi bekliyoruz? Cesetleri toplamayı mı bekliyoruz? Yalvarıyoruz! Çok yavaşlar! Koordineyi daha hızlı yapsınlar" dedi.

"Birçok akrabamı kaybettim" 

Hatay'a adeta atom bombası atıldığını söyleyen Gökhan Zan, "Maalesef kuzenlerimi kaybettim, dayımın çocuklarını kaybettim, akrabalarımı kaybettim. Eniştem ablalarını, yeğenlerini kaybetti. Çok akrabalarımızı maalesef kaybettik. Annemi ve fiziksel engelli kardeşimi 7. kattan sırtımda indirdim" dedi.

İlgini Çekebilir
AFAD: 7 bin 108 vatandaşımız hayatını kaybetti
Habere Git

"Bu yıkılan binada oturacaktım"

Yayına bağlandığı yerde yıkılan binaya dikkat çeken Zan, "Bu yıkılan binaya 4-5 ay önce ben taşınacaktım. Bu binada, yıkılan Eda Apartmanı'nda oturacaktım. Tesadüf ki yaptığım araştırmalarda bu binaya çürük raporu verildiği söylenmişti. Oturulmaması gerektiği söylenmişti. Ben ev sahibiyle konuştuğumda bunu ifade ettim kendisine. Ev sahibi benim arkadaşımdı. Bina 7-8 katlıydı. Bu binadan korkuyorum, bu binaya geçmek istemiyorum demiştim. 4-5 ay sonra depremde bu bina yıkıldı" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler