Gökhan Zan, Cüneyt Özdemir'in Canlı Yayınına Katılarak Hatay'daki Durumu Aktardı

10.02.2023 - 01:02 | Son Güncellenme: 10.02.2023 - 01:19

Son dakika | Eski milli futbolcu Gökhan Zan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'daki son durumu ve ihtiyaç listesini aktardı. Detaylar...

Gökhan Zan, Cüneyt Özdemir'in Canlı Yayınına Katılarak Hatay'daki Durumu Aktardı

AJANSSPOR HABER

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Hatay dahil toplam 10 ile etki etti. Birçok insan enkaz altında kaldı. Eski milli futbolcu Gökhan Zan, gazeteci Cüneyt Özdemir'in canlı yayınına bağlanarak Hatay'daki son durumu aktardı. Zan, bölgedeki ihtiyaç listesini sıraladı.

Gökhan Zan'ın sıraladığı ihtiyaç listesi

- Barınma ihtiyacının karşılanması için çadıra ihtiyaç var
- Battaniye bulmamız gerekiyor
- Aş evleri gerekiyor
- Yıkanma ve tuvalet ihtiyaçlarının giderilmesi için portetif tuvalet önemli ihtiyaçtır. İnsanlar uzun zamandır tuvalet ihtiyaçlarını gideremiyorlar
- İnsanlar korkudan ve imkansızlıklardan başka şehirlere göç ediyor. Bu insanlar gitmeden hasar tespit çalışmalarının yapılması elzemdir. Barınma ihtiyaçlarının karşılanması lazım.
- Sağlık sorunları var, kanser hastaları var. Alan çok büyük olduğu için her insana ulaşılamıyor. Mahallelere seyyar tıbbi müdahaleler gerekiyor.

"Bana gelen tır ulaşmadı, başka yere göndermişler"

Gökhan Zan, bölgeye gelen yardım tırlarının ulaşmadığını söyledi. Zan, "Bana ulaşılması için tırlar gönderildi. Bana ulaşmadı. Tırı başka yere göndermişler. Benim arkadaşım, Defne Harbiye'ye bizzat kendisi 3 tırla geldi. Yolda çevrildi, tırlar elinden alındı ve kendisine sadece 1 transit su verildi. O da gidip sadece kendi ailesine ulaştırdı. AFAD mı aldı bilmiyorum ama tırlar bana ulaşmadı, başka yere gönderildi" dedi.

İlgini Çekebilir
Gökhan Zan: "İsmini AFAD'a yazdıramayanlar çadır alamıyor, yardım edin"
Habere Git

"Kepçe gelmedi, cenazelerimizi tekrar enkaza götürdük"

8 yakınını kaybettiğini aktaran Gökhan Zan, cenazeleri defnetmek için ihtiyaç duyduğu kepçenin bir türlü gelmediğini, uzun zaman boyunca beklemek zorunda kaldığını şu sözlerle anlattı: "8 tane cenazem var defnedeceğim. Neyle defnedeceğim? Kepçe gelecek diye 6 saat bekledim. Tekrar enkazın oraya götürdük cenazeleri. Sabah oldu tekrar rica ettim. Hiçbir şey yok. Kendi imkanlarımızla yapmaya çalışıyoruz"

"Beni kandırmayın abi gözünüzü seveyim"

Sözlerine devam eden Zan, "Yanıma Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan biri var. Kepçe istiyoruz valimizi arıyım diyor. O zaman ben de arıyım valimizi daha hızlı yetişirim... Biraz insiyatif neden almıyoruz? Beni kandırmayın abi gözünüzü seveyim" ifadelerini kullandı.

"Vinçler gitmiyor abi, bekliyorlar orada..."

Vinçlerin bölgeye hareket etmediğini, uzak bir noktada bekletildiğini kaydeden Gökhan Zan, "Ben sizi Antakya'ya davet edeyim, vinçler nerede görün. Vinç var. Girilecek olan noktaya 15 km var. Trafik var diyorlar. Hadi 1 günde gitsin o 15 km yolu... Gitmiyor abi, bekliyorlar orada..." dedi.

İlgini Çekebilir
Volkan Demirel, Türk halkına seslendi: "Sokaklar yardım diye inliyor"
Habere Git

"Bizim isyanımız devletimize değil"

Gökhan Zan, son olarak "Tüm kamu kurumlarımıza, devletimize, son günlerdeki yardımlarından ötürü teşekkür ediyorum. AFAD'a, dışarıdan gelen herkese halkım adına teşekkür ediyorum. Bazen bu isyanımız, bu kadar sıkıntımız oluyor, bu kadar psikolojik sıkıntılar olabiliyor. Bizim isyanımız devletimize değil asla. Bizim isyanımız bu kadar ölümlerin olduğu için bazen yanlış konuşabiliyorsunuz" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler