Gökhan Gönül mü, Nazım Sangare mi? Bulut'un zor seçimi...

21.12.2020 - 14:09 | Son Güncellenme: 21.12.2020 - 14:20

Galatasaray ve Beşiktaş ile birlikte şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe'de Başakşehir maçı öncesi Erol Bulut sağ bek konusunda kararsızlık yaşıyor. Gökhan Gönül ve Nazım Sangare'nin performansı birbirine yakın. Peki, Başakşehir maçında hangisi forma giyecek? İşte detaylar...

Gökhan Gönül mü, Nazım Sangare mi? Bulut'un zor seçimi...

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe’nin geçtiğimiz yıllarda en çok sorun yaşadığı mevkilerden biri de sağ bekti. Gökhan Gönül sarı lacivertli takımdan ayrıldıktan sonra Şener Özbayraklı, Mauricio Isla ve Van Der Wiel başta olmak üzere gelenler gideni arattı.

Gökhan sonrası sağ bekte istenen verim alınamamıştı

Sezon başında büyük transfer operasyonu yapan sarı-lacivertli kulüp eski oyuncusu Gökhan Gönül’ü kadrosuna yeniden kattı. Sağ bek rotasyonu sadece bununla sınırlı kalmadı. Antalyaspor’dan Nazım Sangare de transfer edilen bir diğer oyuncu oldu.

Gökhan Gönül kaç gol attı?

Fenerbahçe ile geride kalan haftalarda 10 maça çıkan 35 yaşındaki oyuncu 2 gol attı, 1 asist yaptı. Özellikle attığı iki gol de Çaykur Rizespor ve Yukatel Denizlispor deplasmanlarında bilinmesine karşın rakipler tarafından çözüm bulunamayan Caner Erkin ile kornerlerdeki ön direk organizasyonlarından geldi.

Gökhan'ın neden olmadığını açıklamıştı

Sarı lacivertlilerin teknik direktörü Erol Bulut Yeni Malatyaspor karşısında Gökhan Gönül’e yer verirken son oynanan Gaziantep Futbol Kulübü deplasmanında Nazım Sangare’yi görevlendirdi. Teknik direktör Erol Bulut Nazım Sangare tercihini Gökhan Gönül’ün sakat sakat oynamasına bağlamıştı.

Gökhan Gönül'ün Yeni Malatyaspor maçı performansı

Gökhan Gönül Yeni Malatyaspor’a 3-0 mağlup olunan karşılaşmada 56 pas, 2 isabetsiz şut, 2 isabetli orta, 2 top kapma, yüzde 87.5 pas isabeti ile oynadı. Gökhan Gönül girdiği 15 ikili mücareleden 8'ini kazandı.

Nazım Sangare'nin Gaziantep FK maçı performansı

Nazım Sangare ise 78 dakika forma giydiği 3-1 yenilen Gaziantep Futbol Kulübü maçında 50 pas, 3 isabetli orta, 1 asist, 8 top kapma, yüzde 78 pas isabeti ile oynadı. Sangare, girdiği 19 ikili mücadeleden 10'unu kazandı. 26 yaşındaki milli oyuncu Nazım Sangare Fenerbahçe’de 3 maçta forma giyebildi. Sarı lacivertliler ile Haziran 2024’e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Pasta Gökhan Gönül, top kapmada Nazım Sangare

İki oyuncunun performansları karşılaştırıldığında Nazım Sangare'nin top kapmada Gökhan Gönül'e bariz bir üstünlük sagladığı görülüyor. İkili mücadele konusunda birbirine yakın olan iki futbolcu, isabetli orta konusunda birbirlerine belirgin bir üstünlük sağlayamadı. Pas isabeti ve kaleye şut konusunda ise Gökhan Gönül, Nazım Sangare'nin önünde yer aldı.

Başakşehir maçında hangisi oynayacak?

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut'un kritik Başakşehir maçında kime forma vereceği ise yapılacak antrenmanlardan sonra belli olacak.

Senin için hazırladığımız haberler