'Göçebe takımı' Karagümrük'ten büyük başarı!

10.01.2021 - 23:50 | Son Güncellenme: 11.01.2021 - 10:02

Süper Lig’de 24 puanla 8. sırada bulunan Fatih Karagümrük, yaşadığı imkansızlıklara rağmen ligdeki başarısını sürdürüyor. Aynı durumu Beşiktaş da yaşamıştı. Peki, Fatih Karagümrük, ev sahibi olarak hangi stadyumları kullandı, toplam kaç galibiyet ve yenilgi aldı? İşte detaylar...

'Göçebe takımı' Karagümrük'ten büyük başarı!

DETAY HABER-AJANSSPOR

Süper Lig’de 18. hafta sonrasında topladığı 24 puanla 8. sırada yer alan Karagümrük, Süper Lig'de tesisi olmayan tek takım konumunda bulunuyor. Mevcut Karagümrük Stadı'nın yetersizliğibnden dolayı izin alamayan kırmızı siyahlılar, sezon başından itibarn maçlarını Olimpiyat Stadı’nda oynuyordu. Ancak daha sonra Olimpiyat Stadı’nın bakıma alınması nedeniyle ev sahibi olduğu karşılaşmaları farklı farklı statlarda oynamaya çalışan Fatih Karagümrük, adeta imkansızlığa karşı büyük bir mücadele veriyor.

Her hafta farklı stadyumda maç oynadılar...

Kırmızı-siyahlılar, bu sezon ligde 17 karşılaşmaya çıktı.  Bu mücadelelerde ev sahibi olarak çıktığı 9 mücadelede 6 galibiyet, 1 yenilgi ve 2 beraberlik aldı. 8 deplasman maçında ise 4 yenilgi ve 4 beraberlik elde etti.

Ev sahibi olarak altı farklı stadyumda sahaya çıktı

Fatih Karagümrük, ev sahibi olarak misafir takımları, şu ana kadar altı farklı stadyumda konuk etti. İlk olarak Atatürk Stadyumu'nda başlayan yolculuk, daha sonra Şükrü Saraçoğlu, Esenyurt Necmi Kadıoğlu, Recep Tayyip Erdoğan, Vodafone Park ve Kocaeli statlarında devam etti.

"Dilenci gibiyiz"

Öte yandan Fatih Karagümrük'ün başkanı Süleyman Hurma, stat ve tesis konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, çarpıcı ifadeler kullandı.

Başkan Hurma, "Her hafta dilenci gibi saha istiyoruz. Her hafta bir başkandan yalvar yakar yer istiyorum. Olduğu zaman borçlu, olmadığında mahcup kalıyorum. Şu an en büyük arzum orijinal kendi yerimizde butik bir stat yapmak. O yeri bana verirlerse finansmanını buluruz" ifadelerini kullanmıştı.

İşte Karagümrük'ün sezon başında ev sahibi olduğu oynadığı stadyumlar ve sonuçları

Fatih Karagümrük - Yeni Malatyaspor 3-0 Atatürk Olimiyat Stadyumu

Fatih Karagümrük - Medipol Başakşehir 2-0 Atatürk Olimiyat Stadyumu

Fatih Karagümrük - Kasımpaşa 1-1 Şükrü Saraçoğlu Stadyumu

Fatih Karagümrük - B.B. Erzurumspor 5-1 Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadyumu

Fatih Karagümrük - Demir Grup Sivasspor 1-1 Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu

Fatih Karagümrük - Çaykur Rizespor 2-1 Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadyumu

Fatih Karagümrük - Galatasaray 2-1 Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadyumu

Fatih Karagümrük - Trabzonspor 1-2 Vodafone Park Stadyumu

Fatih Karagümrük - İttifak Holding Konyaspor 2-1 Kocaeli Stadyumu

Beşiktaş da aynı durumu yaşadı

Öte yandan Beşiktaş Kulübüde 2013- 2014 sezonda İnönü Stadyumu'nun yıkılmasından sonra iç saha maçlarını oynamak için adeta göçebe hayatı yaşamıştı. Siyah beyazlılar o dönemde, kupa ve Avrupa maçlarını üç ayrı şehirde, toplam altı farklı stadyumda oynadı.

Ağırlıklı olarak Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nu kullanan Kartallar, akabinde Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu, Başakşehir Fatih Terim Stadyumu ve Osmanlı Stadı da Beşiktaş'ın geçici yuvaları olmuştu.

Beşiktaş, bu dönemde 55 resmi maçının 23’ünü İstanbul, 32’sini ise İstanbul dışında oynarken, 30 galibiyet, 11 beraberlik ve 14 yenilgi aldı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler