Gizem Örge: Ufak tefek sakatlıklarımız var, bazılarımızın daha ciddi

14.06.2024 - 23:00 | Son Güncellenme: 14.06.2024 - 23:22

Filenin Sultanları'nın milli liberosu Gizem Örge yeni açıklamalarında Brezilya karşılaşması, Brezilyalı taraftarlar ve Melissa Vargas'tan bahsetti.

Gizem Örge: Ufak tefek sakatlıklarımız var, bazılarımızın daha ciddi

Milli voleybolcu Gizem Örge, TRT Spor Yıldız'dan Enes Yalnız için özel açıklamalarda bulundu. Örge takımdaki sakatlıklar hakkında konuştu. 

"Milletler Ligi geçen seneye kıyasla daha stresli"

Milletler Ligi'nin bu yıl daha stresli geçtiğini belirten Gizem Örge şunları söyledi: "Milletler Ligi geçen seneye kıyasla biraz daha stresli, farklı diyebilirim. Hepimiz çok yoğun sezonlardan sonra milli takıma geldik. Bu yazın öneminin de farkındayız. Ufak tefek sakatlıklarımız var, bazılarımızın daha ciddi. Onların toparlanıp form kazanması gerekiyor."

"Üzerimizde bir baskı yok desem yalan olur"

Geçtiğimiz yaz kazanılabilecek tüm kupaları kazanan Filenin Sultanları'ndan bu yaz ise beklentiler büyük. Gizem Örge ise bu beklentilerin yarattığı baskı için "Takım olarak üzerimizde bir baskı yok desem yalan olur. Geçen seneden sonra beklenti de çok yükseldi. Biz de çok daha iyisini başarabileceğimizi biliyoruz. Bu yüzden Milletler Ligi'ni hem Olimpiyatlar'a hazırlık için bir araç hem de tekrar kupayı evimize götürebileceğimiz bir amaç olarak değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Filenin Sultanları, Dominik Cumhuriyeti'ne şans tanımadı! Finallerdeyiz...
Habere Git

Örge'den Brezilya sözleri

Brezilyalı taraftarlar ve Türk taraftarlar arasındaki atışmaların zaman zaman karşısına çıktığını belirten milli voleybolcu Örge "Taraftarlar ve halk arasında büyük rekabet ve atışma var. Sosyal medyada benim de önüme düşüyor. İki takım da duygularıyla oynayan ülkeler oldukları için böyle bir etki yaratmış olabilir. Finallere katılmayı garantilemiş olsak da kalan 2 maçımız da bizim için çok önemli." dedi.

"Melissa Vargas'a defans yapmak kolay olmuyor"

Gizem Örge açıklamalarında Melissa Vargas ile ısınmalarının kendisine sağladığı avantajları "Vargas ile 3 senedir beraber ısınıyorum. Ben Fenerbahçe'de normalde Lazareva ile ısınıyordum. Vargas devre arası geldiğinde ise Mina Popovic ile ısınıyordu. Popovic bana gelip 'Mile ile ısınır mısın lütfen, ben Lazareva ile konuşurum lütfen Mile ile sen ısın.' dedi. 'Ben defans yapamıyorum. Ne o ne de ben ısınabiliyoruz.' dedi. 3 senedir Fenerbahçe ve milli takımda beraber ısınıyoruz. Benim için de meydan okuma oluyor. Ona defans yapmak kolay olmuyor. İyi bir ısınma oluyor." diyerek değerlendirdi.

Gizem Örge gündem olan bakışlarını anlattı

Geçtiğimiz yıl Avrupa Şampiyonası'nda kameralara takılan ve sosyal medyada defalarca paylaşılan bakışları hakkında konuşan Gizem Örge şunları söyledi: "Bu ilk geçen sene Avrupa Şampiyonası finalinde çıkan bir bakıştı. Yani aslında iç sesim bazen gözlerime vuruyor diyebilirim. Avrupa Şampiyonası'nda manşette bir önceki sette sıkıntı yaşamıştım. O turu belki daha iyi alsaydım daha rahat geçebilirdik. O yüzden dördüncü sete başladığımızda o seti almasak maçı kaybediyorduk. Biraz 'Bana attır o servisi, buradayım alacağım şimdi' modundaydım. Her maç aynı duygu ve stresle yansıyan bir bakış değil. Bakışın içeriği ve anlamı değişebilir ama o benim pozisyona başlangıç şeklim."

Örge'den gençlere mesaj

Açıklamalarında gençlere de seslenen Gizem Örge şu ifadeleri kullandı: "Her ne yapmak istiyorsanız tutkuyla yapın. Başarı için kolay yol diye bir şey yok gerçekten. Bu hayatta 'Ben çok iyi voleybolcu olmak istiyorum, hemen milli takımda oynamak istiyorum' öyle bir dünya yok. Ben 20 yılımı verdim mesela. O yüzden adım adım, pes etmeden ve tutkuyla. Yapacağınız işi bulun öncelikle ve bunun peşinden gidin."

Senin için hazırladığımız haberler