Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'tan transfer açıklaması

30.08.2023 - 00:59 | Son Güncellenme: 30.08.2023 - 01:26

Galatasaray'ın Molde'yi kazandığı maçın rövanşında 2-1 yenip Şampiyonlar Ligi bileti aldığı maçın sonunda Sarı-Kırmızılılar'ın teknik direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'tan transfer açıklaması

AJANSSPOR-HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında 3-2 yendiği Norveç temsilcisi Molde'yi İstanbul'da 2-1 yenerek adını Devler Ligi'ne yazdırdı. Sarı-Kırmızılılar'ın teknik direktörü Okan Buruk maç sonu önemli açıklamalarda bulundu.

"Maçların hikayesi bizim için muhteşem değildi"

Molde eşleşmesinden çıkmalarına rağmen oynadıkları futbolun çok iyi olmadığını vurgulayan Okan Buruk "Şampiyonlar Ligi'ne play-off'tan katıldık. İki maçın hikayesi de bizim için muhteşem değil. Belli yerlerde belli şeyleri daha iyi yaptık. Top rakipteyken 5'e 3'le kendi sahalarında beklediler. Rakibin topu bizden almamaya çalışmaması, topun bizde kalması sırasında daha sakin olabilirdik. Golü yedikten sonra rakip kalede daha zor işler yapamadık. Yapsaydık işimiz daha kolay olurdu." dedi.

"Milli ara sonrası daha geniş bir kadromuz olacak"

Kadrolarındaki eksiklere değinen Okan Buruk "Tam kadro değiliz. İki kanat oyuncumuz bizimle değil. Yunus'u geçen hafta verdik. O da maçtan sonra gideceğim dedi. Orta sahada Midtsjö'yü kadroya alamadık. Başka bir takıma transferi söz konusu. En iyi durumda olmamamıza, en iyi kadromuzla olmamamıza rağmen Şampiyonlar Ligi'ne katılmamız çok önemli. 1-1 sonrası korkular oluştu. İkinci yarı iyi iş yapsak, bir oyuncumuz kendi kalitesini ortaya koysa ikinci golü atamadık. Biraz korku oldu. Ama iki maçı da kazanarak bitirdik. Maç kazanmak, Şampiyonlar Ligi'nde olmak önemli. Bundan sonra Gaziantep maçı var. Milli ara sonrası daha sonra geniş bir kadromuz olacak. Bunun yanında transferler de olacak." dedi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray, "Devler Ligi"nde
Habere Git

"Ne kadar iyi ne kadar kötü olduğumuzu biliyoruz"

Kendisine grup aşaması ile ilgili yönetilen soruya Buruk "Her şeyin farkındayız. Ne kadar iyi ne kadar kötü olduğumuzu biliyoruz. Maç kazanmak, ülke puanı için önemli. Başakşehir'le en zor grubu çekmiştik. Oradaki her takım zorlu olacak. En kolayını bile çektiğinizde çıkamadığınız zamanlar oluyor. Çok ona takılmamak lazım." dedi.

"Icardi'de sinir sıkışması var"

Maçın içerisinde elinde bir sorun yaşayan Mauro Icardi'nin sağlık durumu hakkında konuşan teknik adam "Mauro Icardi'de bir sinir sıkışması var, bir darbe aldı. İkinci yarı çıkarken 10-15 dakika sonra çıkar diyorduk, ancak oynamak istediğini söyledi. Sahada olması önemli. Birçok topu tutup servis etti. Net pozisyon ona gelmedi ama oyunun bir parçasıydı. Sahada olması bile bizim için değerli." dedi.

"2-3 transfer yapmayı düşünüyoruz"

Şampiyonlar Ligi için kadrolarını güçlendirme çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Buruk "Şampiyonlar Ligi'ndeyiz. Hem bütçe olarak, hem de oyuncu kalitesi olarak Şampiyonlar Ligi'nde bize hizmet edecek oyuncular almalıyız. Bununla ilgili başkanımız ve Erden Bey'in çalışmaları var. Bu maçlardan sonra sıcağı sıcağına transfer düşünüyorsunuz. Bir kadromuz var. Oyuncularıma güveniyorum. Bu dönemdeki performanslar iyi olmamamsına rağmen oyuncularıma güveniyorum. Takımdan ayrılacak oyuncular var. 4 Eylül'e kadar transfer yapmamız gerekiyor. 2 veya 3 transfer yapmayı düşünüyoruz. Aramızdan ayrılacak arkadaşlar da bunu belirleyecek. Şampiyonlar Ligi'nde bizi taşıyacak oyuncular transfer etmek istiyoruz. Bu da kolay olmuyor. Oyuncuların da oynamak istedikleri lig önemli. Bazen oyuncular Türkiye'de oynamak istemiyor. İnşallah bu iyi oyuncuları kadromuza katarız" dedi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın kasa doldu! İşte o rakam...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler