Gianluigi Buffon, EURO 2032'nin Türkiye ve İtalya'ya verilmesini değerlendirdi

10.10.2023 - 14:05 | Son Güncellenme: 10.10.2023 - 14:10

İtalya'nın futbol elçisi Gianluigi Buffon, EURO 2032'nin Türkiye ve İtalya'ya verilmesinin ardından açıklamalarda bulundu. İşte tüm detaylar..

Gianluigi Buffon, EURO 2032'nin Türkiye ve İtalya'ya verilmesini değerlendirdi

AJANSSPOR - HABER

UEFA, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Türkiye-İtalya ortaklığında düzenleneceğini açıkladı.  İtalya futbol elçisi Gianluigi Buffon, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"İki ülkenin iş birliği beni çok mutlu etti"

Efsane eldiven Buffon, "Bizim için tarihi ve önemli bir gün. Çok güzel bir an. Türkiye ile güzel bir iş birliğini paylaşmak başka bir heyecan. İki ülkenin iş birliği beni çok mutlu etti." dedi.

"Volkan Demirel, gurur verici bir spor adamı"

Türkiye futbol elçisi Volkan Demirel ile ilgili de konuşan Buffon, "Volkan Demirel, gurur verici bir spor adamı. Beraber karşılıklı oynadık. Çok güzel sohbetimiz oldu. Volkan Demirel, teknik direktör şu an. Benim de İtalya Futbol Federasyonu'nda görevim var. Gelecekte Volkan ile beraber daha çok görüşeceğiz." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
EURO 2032 resmen Türkiye'de
Habere Git

"Örnek ev sahipleri olmak istiyoruz"

Son olarak Buffon, "Türkiye ve İtalya'nın işbirliği, çok iyi bir örnek olmasını istiyorum geleceğe dönük olarak. Bu turnuva tarihinin örnek ev sahipleri olmak istiyoruz." sözlerini kullandı.

Buffon, sezon başında emekli olmuştu

2006 Dünya Kupası'nda şampiyonluk kupasını kaldıran Buffon, sezon başında kramponlarını asmıştı. Kariyerinde birçok şampiyonluk ve başarı yaşayan efsane eldiven, 45 yaşında emekli oldu.

Senin için hazırladığımız haberler