Gheorghe Hagi için flaş iddia! Geri dönüyor...

24.07.2024 - 16:57 | Son Güncellenme: 24.07.2024 - 17:13

Romanya Ligi'nde Farul Constanta'nın teknik direktörlüğünü yapan 59 yaşındaki futbol efsanesi Gheorghe Hagi'nin yeni adresini duyurdular. İşte detaylar...

Gheorghe Hagi için flaş iddia! Geri dönüyor...

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Futbolculuk kariyerinde Galatasaray ile birçok başarıya imza atan ve teknik direktörlük kariyerinde de yine Sarı-Kırmızılılar ve Bursaspor ile Türkiye'ye adım atan Gheorghe Hagi için yeni bir iddia gündeme geldi.

G.Saray'a geldi, efsane oldu

Futbolculuk kariyerine Real Madrid ve Barcelona gibi devlerde forma giyen Gheorghe Hagi, 1996-97 sezonunda Galatasaray'a transfer oldu. Performansıyla kısa süre içerisinde Sarı-Kırmızılı taraftarların sevgilisi olan Hagi, kulübün efsaneleri arasına girdi.

Kupaya doymadı

Rumen yıldız Galatasaray ile 4 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası, 2 Türkiye Süper Kupası, 1 UEFA Kupası ve 1 UEFA Süper Kupası kazandı.

Antrenör olarak Türkiye kariyeri

Futbolculuk kariyerinin ardından teknik direktörlüğe de adım atan Gheorghe Hagi, 2003 - 2005 ve 2010-2011 yılları arasında Galatasaray'da görev yaptı. Hagi ayrıca 2003-04 sezonunda Bursaspor'da da teknik direktör olarak çalıştı.

Romanya'da Hagi kararı

Son olarak Romanya Ligi'nde Farul Constanta'yı çalıştıran deneyimli teknik direktör için yeni bir gelişme yaşandı. Daniel Nanu imzalı habere göre; Romanya Futbol Federasyonu, milli takımın başına Gheorghe Hagi'yi getirmek istiyor.

Görüşmeler başladı

Çıkan haberde Rumen teknik direktör ve federasyon başkanı Razvan Burleanu'nun görüşmelere başladığı kaydedildi.

Görev yaptığı ilk takım

Gheorghe Hagi, futbolu bırakmasının ardından ilk antrenörlük macerasına 2001 yılında Romanya Milli Takımı ile başlamıştı. Hagi, resmi olarak milli takımın başına geçtiği takdirde 23 yıl sonra yuvasına geri dönmüş olacak.

Senin için hazırladığımız haberler