Galatasaray'da genel kurul öncesi gerginliğin sebebi

15.10.2021 - 16:12 | Son Güncellenme: 15.10.2021 - 16:22

Galatasaray'ın hafta sonu yapılacak olağan genel kurulunda Mustafa Cengiz döneminin faaliyetleri değerlendirilecek. Peki Burak Elmas nasıl bir tutum alacak?

Galatasaray'da genel kurul öncesi gerginliğin sebebi

Burhan Can Terzi - Terzinin Atölyesi

Galatasaray'da bu hafta sonu pandemi sebebiyle yapılamayan genel kurullar gerçekleşecek. Eski başkan Mustafa Cengiz ve yönetimimin dönemlerini kapsayan faaliyetler değerlendirilecek. Genel kurul öncesi büyük bir gerginlik var. Genel kurul divanını kimin yöneteceği bile büyük tartışma konusu oldu. Normal şartlarda camianın tecrübeli isim ya da isimleri çıkar hazirun tarafından oylaması yapılır, kabul edilen isim genel kurulu yönetirdi. 

Divan başkanı kim olacak?

Şimdi söz konusu genel kurul divan başkanlığı adeta genel bir seçim havasına döndü. Eski yönetime yakın isimlerin Begüm Özkan'ı aday olarak göstereceği yönünde hafta boyu iddialar vardı, ki Özkan olmayacağını açıkladı. Mustafa Cengiz yönetimiyle ihtilaflı olan üyeler eski yönetime yakın bir kişinin genel kurulu yönetmesini istemiyor. Eski yönetime yakın kişiler ise kendilerinin uygun gördüğü bir üyenin yönetmesini istiyor. Mevcut yönetim ise bu tartışmalardan uzak kalmak ve genel kurulun içinde yaşanacak tartışmalara hiçbir şekilde müdahil olmak istemiyor. Hatta başkan Burak Elmas, genel kuruldaki yönetim masasında eski yönetimin oturması gerektiğini söyledi... Peki bu kadar gerginliğin sebebi nedir?

1- Oylama sistemi

Divanı yönetecek kişi, ibra oylamasının nasıl yapılacağına karar verecek. Eski yönetimle ihtilaflı üyeler kapalı oylama yapılmasından, eski yönetime yakın isimler ise açık oylamadan yana. Divan başkanı kim olacak tartışması da bundan büyüyüor.

2- Mali ibrasızlık gerginliği

Mustafa Cengiz ve yönetimi 2019 genel kurulunda idari açıdan ibra edilmemişti ancak eski yönetim idari ibrasızlığı kabul etmemiş ve konuyu mahkemeye taşımıştı. Birçok üye de bu defa mali olarak da ibra etmemeyi düşünüyor.

3- Disiplin sevkleri

Eski başkan Mustafa Cengiz döneminde kulüp içinde birçok disiplin sevki yaşanmıştı. Fatih Altaylı gibi camianın önde gelen isimleri de disipline sevk edilmişti. Hatta Altaylı için ihraç kararı da var ancak genel kurul bu kararı kabul etmezse Altaylı'nın üyeliği devam edecek. Disiplin konuları da genel kurul öncesi büyük gerginlik oluşturan unsurlardan biri.

Basın genel kurula alınmıyor

Lütfi Kırdar Kongre Salonu'nda yapılacak genel kurulda, koltuk kapasitesinin sınırlandırılması ve Covid-19 tedbirleri gerekçe gösterilerek basın girişinin olmayacağı bildirildi. Galatasaray'ın yeni iletişimcilerinin ne kadar özverili olduğunu biliyorum. Ki bu kararın onlarla ilgisi yok. Yönetim bazında alınan bir karar. Benim burada kararı alan sayın yöneticilere hatırlatacağım şu:

Daha 3 gün önce basın toplantı odasında hıncahınç bir şekilde sponsorluk anlaşmasını takip ettik. Yani Lütfi Kırdar Salonu'na girecek ekstra 10 muhabir mi fazlalık yapıyor? Kameraları yine almayın görüntü servisi GS TV'den olsun ama muhabir girişinin engellenmesini doğru bulmadım. İki katlı bir salon, muhabirlere dersin ki siz sadece üst kata giriş yapabilirsiniz... Çözüm aranırsa bulunur.

Hem Berkan hem Marcao yok

Galatasaray bu sezon en iyi maçlarını Marcao ilk 11'de olduğu zaman oynadı. Konya maçı da Marcao'nun cezasını kapsıyor ve dolayısıyla forma giyemeyecek. Üstüne üstlük, Berkan da cezalı. Marcao olmadığı zaman oyun kurulumun tüm çehresi değişiyor. Berkan da takımın dinamizm kaynağı. İkisi birden olmadan Galatasaray, Kayseri deplasmanına çıktı. O maçı hiçbir Galatasaraylı hatırlamak istemez. 

Konyaspor maçı için olası senaryolar

Birçok futbolcu da uzun yoldan döndü. Dolayısıyla Fatih Hoca'nın bu hafta nokta tercihler yapması gerekiyor. Berkan'ın yokluğunda merkezde dinamizm eksiğinin Ömer'le kapatılabileceğini düşünüyorum. Gustavo henüz sert maçlar için pek hazır gözükmüyor. Taraftarın da desteğiyle Galatasaray'ın baskılı başlayıp, erken golü bulması gerektiği fikrindeyim. Gol gecikirse bu maç özelinde sıkıntı artabilir.

Senin için hazırladığımız haberler