Geçmiş Galatasaray'da yaradır! 10'da 2

03.08.2022 - 17:05 | Son Güncellenme: 03.08.2022 - 17:14

Geçen sezon Galatasaray'a transfer edilen 10 futbolcunun çoğu takımda istenmiyor, sadece Victor Nelsson ve Patrick Van Aanholt 11 için düşünülüyor.

Geçmiş Galatasaray'da yaradır! 10'da 2

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray, geçen sezona Başkan Burak Elmas ve Teknik direktör Fatih Terim önderliğinde büyük hedeflerle ve "Gençlik Projesi" ile başlamıştı. Geçen yaz transfer döneminde yaklaşık 26 milyon Euro harcayan sarı kırmızılılar 10 futbolcu transfer etti.  Bu futbolculardan sadece Victor Nelsson ve Patrick Van ilk 11'de yer bulabildi. İşte isim isim bu geçen sezon transfer edilen futbolcuların son durumu... 

Morutan kiralık olarak gidiyor 

FCSB kulübüne 3.5 milyon Euro verilerek kadroya katılan 23 yaşındaki Olimpiu Morutan sınıfı geçemedi. Galatasaray ile 3 yıl daha sözleşmesi bulunan sözleşmesi  Morutan'ın yeni sezonda yurt dışında bir takıma kiralanması için görüşmeler sürüyor.

Alexandru Cicaldau sınıfı geçemedi

Bir diğer Ruman oyuhcu Alexandru Cicaldau, Craiova kulübünden 6.5 milyon Euro'ya transfer edildi. Morutan gibi sınıfı geçemedi.  25 milyon Euro serbest kalma bedeli olan oyuncu ilk 11'de düşünülmüyor. Futbolcuya iyi bir teklif gelmesi halinde gönderilmesi gündemde. 

Sacha Boey kadro dışı

Rennes kulübünden 1 milyon 150 bin Euro karşılığında transfer edilen 21 yaşındaki  Sacha Boey, geçek sezon sakatlıklarla boğuştu. Bu sezon kadro dışı bırakılan Süper Lig'de 13 maça çıkarken takımına gol ya da asist katkısı yapamadı.  Galatasaray ile Boey'in 2024-25 sezonunun sonuna kadar sözleşmesi bulunuyor. 

İlgini Çekebilir
Berkan Kutlu Galatasaray'ı sildi
Habere Git

Çanlar Berkan Kutlu için çalıyor

Geçen sezon Alanyaspor'dan büyük umutlar ve 4 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen Berkan Kutlu bir türlü istenen seviyeye ulaşamadı. Skor katkısı yetersiz görünen ve bazı maçlarda yaptığı top kayıplarıyla Galatasaray'ın gol yemesine neden olan oyuncu taraftarın tepki gösterdiği isimler arasında. Galatasaray ile 3 yıllık daha sözleşmesi bulunan Berkan Kutlu'nun takasta kullanılması sürpriz olmaz.   

Barış Alper Yılmaz alternatif olarak kadroda!

Keçiörengücü'nden 1.5 milyon Euro bedelle transfer edilen Barış Alper Yılmaz  bir türlü istenen seviyeye gelemedi. Kadroda alternatif olarak tutuluyor. Oyuncunun Galatasaray ile 4 yıl daha sözleşmesi bulunuyor. 22 yaşındaki futbolcu sarı kırmızılı formayla 17 Süper Lig maçına çıktı. Gol ya da asist katkısı yapamadı. 

Geldikleri gibi gittiler: Aytaç Kara, Alparslan Öztürk, Assunçao... 

Burak Elmas görev gelmeden eski yönetim tarafından geçen sezon Fatih Terim'in de onayı alınarak Kasımpaşa'dan Aytaç Kara ve Göztepe'den Alparsalan Öztürk Galatasaray kadrosuna katılmıştı. İki oyuncu da şanslarını iyi değerlendiremedi. Aytaç Kara ikinci yarıda Göztepe'ye kiralandı. Bu sezon başında ise sözleşmesi feshedildi. Aytaç Kara eski kulübü Kasımpaşa ile anlaştı. Alparslan Öztürk ise büyük ümitlerle geldiği Galatasaray'da kadroya girmekte zorlandı. Sezon başında 1 Lig takımlarından Eyüpspor ile anlaşarak sarı kırmızılılardan ayrıldı. Yine geçen sezon başında kiralık olarak transfer edilen Gustavo Assunçao göze giremedi ve geçen sezonun devre arasında geri gönderildi. 

En başarılı transfer Victor Nelsson

Galatasaray'ı geçen sezon en çok memnun eden transfer Kopenhag'dan 7 milyon Euro karşılığında gelen Victor Nelsson oldu.  Marcao ile özellikle Avrupa Ligi'nde son derece başarılı bir performans sergileyen İsveçli futbolcuya Avrupa'dan teklifler bulunuyor. Serbest kalma bedeli 25 milyon Euro olan Nelsson için tatmin edici bir teklif gelmediği sürece kadroda tutulacak.

Van Aanholt'un 11'deki yeri garanti

Galatasaray'ın geçen sezon bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Patrick Van Aanholt sarı kırmızılara verim veren bir diğer isim oldu. Özellikle 3-2 kazanılan İstanbul'daki Rizespor karşılaşmasında attığı 2 kritik golle taraftarların sevgisini kazanan Van Aanholt Teknik direktör Okan Buruk tarafından da tutuluyor.

Senin için hazırladığımız haberler