Geçici teknik adamdan, yılın teknik adamlığına!

30.08.2020 - 20:43 | Son Güncellenme: 30.08.2020 - 20:48

Bayern Münih'te çok başarılı bir sezon geçiren Hansi Flick'e bir ödül geldi. Flick, Alman gazeteciler tarafından 'Yılın Teknik Direktörü' unvanına layık görüldü. Sıralamada Jürgen Klopp ise geride kaldı.

DIŞ HABER-AJANSSPOR

Almanya Ligi ekiplerinden Bayern Münih'te geçici olarak teknik direktörlük görevine getirilen Hansi Flick, takımla birlikte önemli başarılara imza attı. 2019 yılı sonbaharında görevi aldığında Bayern'in başı ciddi anlamda dertteydi. Takımı toparladı, tüm kulvarlarla başarıdan başarıya koştular. Flick, Alman spor gazetecileri tarafından onurlandırıldı.

Hansi Flick, Jürgen Klopp'u geride bıraktı

Alman Spor Gazetecileri Derneği, yılın teknik direktörü olarak 223 oyla Hansi Flick'i seçti. İngiliz ekibi Liverpool ile şampiyonluk yaşayan Jürgen Klopp ise topladığı 164 oy ile 2. sırada kendisine yer buldu.

Flick mütevazı bir şekilde konuştu

Flick, söz konusu ödülle ilgili olarak, "Elbette çok mutluyum. Aynı zamanda tüm ekibimiz benim için bir ödül. Ben tüm çalışanlarımızın her birinden her gün en iyi desteği alıyorum" şeklinde konuştu.

Heynckes de 3 kupa kazandı, Flick'i yorumladı

Bu arada 'Yılın Koçu' ödülünü daha önce alan ve 2013'te Bayern ile 3 kupa kazanan Jupp Heynckes, Flick hakkında konuştu. Heynckes, "O bir patron olarak kendisini göstermek istemiyor. Hansi Flick, her konuda mükemmel ve takdire şayan bir şekilde ustalaştı. O deüerli bir teknik adam" diye konuştu.

Oylama sonucu:

1. Hansi Flick (FC Bayern Münih) - 223 oy
2. Jürgen Klopp (FC Liverpool) - 164
3. Christian Streich (SC Freiburg) - 40
4. Marco Rose (Borussia Mönchengladbach) - 26
5. Frank Schmidt (1. FC Heidenheim) - 21
6. Uwe Neuhaus (Arminia Bielefeld) - 16
7. Urs Fischer (1. FC Union Berlin) - 11
8. Lucien Favre (Borussia Dortmund) - 5
9. Florian Kohfeldt (Werder Bremen) - 3
10. Steffen Baumgart (SC Paderborn 07) - 2

Senin için hazırladığımız haberler