Gazi Koşusu'nda üç büyük favori

26.06.2021 - 00:20 | Son Güncellenme: 26.06.2021 - 15:03

Son dakika at yarışı haberleri... 95. Gazi Koşusu, bugün gerçekleşecek. Peki Gazi Koşusu'nda hangi atlar yarışacak, favori atlar hangileri? Sizler için derledik...

Gazi Koşusu'nda üç büyük favori

Ferdi AKINCI - AJANSSPOR

Atatürk'ün 1927 yılında kendi başlattığı ve günümüze kadar gelen Gazi Koşusu, bugün 95. kez koşulacak. Tarihi koşuda 22 at sahibi, jokey ve antrenörü büyük bir heyecan yaşayacak. Birçok ulusal kanalın yanı sıra yurt dışından da yayınlanacak olan atçılığımızın derbi mücadelesinde 3 yaşlı safkanlar sadece bir kez piste çıkıyor. Bir diğer önemli detay ise start alacak olan 22 safkandan sadece birinin dişi olması. Buna karşılık, yarışacak olan atların dokuzunun sahibi kadın...

Ahmet Çelik, yeni rekora yakın

Gelelim 17.15'te başlayacak büyük yarışın favorilerine..

1. ANADOLU ASLANI

Yarış hayatına şartlı bir mücadeleyi kazanarak başlayan ve ondan sonra kısa vade dahi koşmayan bir isim. GR ve A3 mücadelelerde performans gösteren ve mükemmel olan bu tayın favori olmayı hak ettiğini düşünüyorum.

14. REAL RUNNER

Genel olarak sprinter safkanların Gazi Koşusu için daha şanslı olduğu istatistiklerde yansımaktadır. İşte bu sprinti en iyi yapan isimlerin başında ise bu tay geliyor. Bir diğer favorim.

3. BURGAS

6 defa üst üste olmak üzere, Gazi kazanma rekortmeni olan jokey Ahmet Çelik'in şu ana kadar kazandığı koşullarındaki safkanların stiline benzer bir isim Burgas. Bakalım Ahmet Çelik'in rekorunu daha da geliştirecek mi?

 

Evet, bence Çelik, Burgas ile üst üste 7. Gazi zaferine yakın.

Sürpriz yapacak safkanlar

Bu üç büyük favorinin dışında sürpriz beklentilerini karşılayacak ve müşterek bahisin diğer sıralamalarında yer alabilecek safkanlarsa sırasıyla şöyle:

  • 6. Gülüm Osman
  • 12. Megaloman
  • 13. Overlord
  • 21. İllüzyon
  • 15. Red Luck
  • 10. Malkoçhan

 

 

 

 

Senin için hazırladığımız haberler