TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir'den Gazetecilere Amigoluk Yapmayın Çağrısı

23.03.2023 - 11:27 | Son Güncellenme: 23.03.2023 - 11:51

Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Oğuz Tongsir, gazetecilere amigoluk yapmayın çağrısında bulundu. İşte Tongsir'in konuyla ilgili açıklamaları...

TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir'den Gazetecilere Amigoluk Yapmayın Çağrısı

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Oğuz Tongsir, kulüplerin avukatlığına soyunan bazı gazetecilere seslendi. İşte detaylar...

"Bir an önce mesleğinize dönün!"

Tongsir, "Spor Yazarı olduğunu unutup kulüplerin avukatlığına soyunan bazı arkadaşlara sesleniyorum: Bir an önce mesleğinize dönün!" ifadelerini kullandı. 

Oğuz Tongsir hakkında

Oğuz Tongsir spor yazarlığı mesleğine 1972 yılında Milliyet gazetesinde başlamıştır. Sırasıyla Güneş ve Hürriyet gazetelerinde spor şefliğinde bulunmuştur.Özel televizyonların açılmasıyla birlikte ekrana geçmiş, HBB’de spor müdürlüğü yapmış, Kanal 6, Kanal D ve Show TV’de Şansal Büyüka’nın yardımcılığını yapmıştır. 

Daha sonra Lig Tv’nin kuruluşunda yer almış, yöneticilik ve program yapımcılığında bulunmuş, canlı yayınları gerçekleştirmiştir. 

Bir dönem TRT’de de program yapan Oğuz Tongsir Haziran 2015 yılında Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanlığına seçilmiş ve bu görevini devam ettirmektedir.

TSYD’nin başlattığı reformlara öncülük yapmaktadır. Fransızca ve İngilizce bilmektedir. Basın dalında çeşitli ödüllere sahiptir.

Senin için hazırladığımız haberler