Transfer | İranlı Sardar Azmoun'dan Fenerbahçe İtirafı

25.11.2022 - 19:08 | Son Güncellenme: 25.11.2022 - 19:30

2022 Dünya Kupası'nda İran'ın Galler'i 2-0 yendiği kadroda yer alan Sardar Azmoun, Fenerbahçe'den transfer teklifi aldığını itiraf etti. İşte detaylar.

Transfer | İranlı Sardar Azmoun'dan Fenerbahçe İtirafı

AJANSSPOR HABER

Katar 2022 Dünya Kupası B Grubu'nda İran, Galler ile karşı karşıya geldi. İran, zorlu mücadelenin uzatma dakikalarında bulduğu gollerle maçı 2-0 kazanmayı başardı. Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Sardar Azmoun, 68 dakika sahada kaldı. 27 yaşındaki santrfor, turnuvanın 2. maçında alınan galibiyetin ardından bir itirafta bulundu.

"Fenerbahçe'yi çok seviyorum ve onlardan bana teklif vardı"

İranlı golcü, "Türkler'i çok seviyorum. Fenerbahçe'yi çok seviyorum ve onlardan bana teklif vardı. İleride bir gün Fenerbahçe'de oynamak isterim." ifadelerini kullandı.

Yaz döneminde Fenerbahçe fiyat sordu

Bundesliga ekiplerinden Bayer Leverkusen'de forma giyen Sardar Azmoun, yaz transfer döneminde Fenerbahçe'nin radarına girmişti. Sarı-Lacivertliler, 27 yaşındaki santrfor için Alman kulüp ile temasa geçti ve bonservis bedelini sordu. Bayer Leverkusen, Ali Koç yönetiminden 12 milyon Euro istedi.

İlgini Çekebilir
Transfer itirafı: Fenerbahçe menajerime ve kulübüme teklif yaptı
Habere Git

Ocak ayında 2.5 milyon Euro'ya gitti

1 Ocak 1995 doğumlu Sardar Azmoun, futbol kariyerine İran'da başladı. Rusya'nın Rubin Kazan takımında profesyonel olan Azmoun, ülkenin Rostov ve Zenit kulüplerinde de forma giydi. Sardar Azmoun Ocak 2022'de 2.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Bayer Leverkusen'e imza attı.

Sardar Azmoun'un performansı

27 yaşındaki futbolcu 2021/22 sezonunda Zenit ve Leverkusen formaları ile toplam 32 karşılaşmaya çıktı. 11 kez rakip fileleri havalandırmayı başaran Azmoun 5 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi. Sardar Azmoun bu sezon ise Leverkusen ile 11 maça çıktı. Henüz gol katkısında bulunamayan santrfor, 2 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler