Galatasaraylı eski kaleci Morgan De Sanctis'in beğendiği Fenerbahçeli

02.12.2022 - 19:14 | Son Güncellenme: 02.12.2022 - 19:36

Galatasaray'ın eski kalecisi Morgan De Sanctis Serie A ekibi Salernitana'nın sportif direktörü oldu. İtalyan futbol adamı çok beğendiği Fenerbahçeli oyuncuyu açıkladı

Galatasaraylı eski kaleci Morgan De Sanctis'in beğendiği Fenerbahçeli

2008 yılında Galatasaray'ın kalesini koruyan ve şimdilerde Serie A ekibi Salernitana'nın sportif direktörü olan Morgan De Sanctis TRT SPOR'a açıklamalar yaptı. 

Salernitana’da çok mutluyum

Futbolculuk kariyerinin ardından Salernitana'nın sportif direktörlük görevini yürüten De Sanctis, "Salernitana’da çok mutluyum. Şu ana kadar iyi işler çıkardık" dedi.

Alanyaspor ve Fenerbahçe ile hazırlık maçları

Salernitana'nın Antalya'da yapacağı kamp için Türkiye'ye gelen De Sanctis "Dünya Kupası arasını da iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Antalya kampımız eminim çok iyi geçecek. Corendon Alanyaspor ve Fenerbahçe’yle de hazırlık maçları oynayacağız" dedi. 

Arda Güler’i de beğenerek takip ediyorum

Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Arda Güler'i beğendiğini söyleyen Galatasaraylı eski oyuncu "Türkiye’de çok yetenekli isimler var ve Avrupa’nın büyük takımlarında oynuyorlar. Onları Salernitana’da oynamaya ikna etmek ne yazık ki kolay değil. Arda Güler’i de beğenerek takip ediyorum. Çok yetenekli ve pek çok kulübün radarında. Gerçekten gelecek vaad eden bir oyuncu."

Dünya Kupasını Fransa kazanır

Katar'da devam eden Dünya Kupası'ndaki favorisini açıklayan De Sanchis, "Bence en güçlü takımlardan biri Fransa ve onların kupayı kazanacağını düşünüyorum. Ancak Polonya ve Senegal’i destekliyorum çünkü bu iki ülkede futbolcularımız forma giyiyor” dedi.

 

Ben büyük bir Galatasaray taraftarıyım

Galatasaray'ın 2008-2009 sezonunda kalesini koruyan İtalyan futbol adamı "Ben büyük bir Galatasaray taraftarıyım. Orada bulunduğum günler unutulmazdı. Hala İstanbul’daki arkadaşlarımla irtibat halindeyim" şeklinde konuştu.

 
 

Galatasaray ile 41 maç

2008-2009 sezonunda kiralık olarak Galatasaray forması giyen De Sanctis, 41 resmi maça çıkmıştı. Kalesinde 47 gol gören tecrübeli isim, 15 maçta ise kalesinde gol görmemişti. 

6 kez İtalya A Milli Takımı'nda oynadı

Futbol kariyerinde Pescara, Juventus, Udinese, Sevilla, Napoli, Roma ve Monaco'da oynayan De  Sanctis Temmuz 2017'de kariyerini sonlandırdı. İtalya U21'de Avrupa Şampiyonluğu yaşamasının ardından Sevilla'da 2 İspanya Süper Kupası, Monaco'da 1 Ligue 1, Napoli'de 1 İtalya Kupası kazanan Morgan 6 kez İtalya A Milli Takımı'nın kalesini korudu.

Senin için hazırladığımız haberler