Son Dakika | Galatasaray'ın Yeni Başkanı Kim Olacak?

28.03.2022 - 10:41 | Son Güncellenme: 28.03.2022 - 13:43

İdari açıdan ibra edilmeyen Burak Elmas'a seçime gideceklerini açıkladı. Şimdi en çok merak edilen konu Galatasaray'ın yeni başkanının kim olacağı... Sarı-kırmızılılarda Metin Öztürk, Eşref Hamamcıoğlu, Dursun Özbek, Ünal Aysal, Abdurrahim Albayrak ön plana çıktı. Detaylar haberimizde...

Son Dakika | Galatasaray'ın Yeni Başkanı Kim Olacak?

Burhan CAN TERZİ - AJANSSPOR 

Galatasaray yeniden seçim maratonuna girdi. Olağan genel kurulda Burak Elmas ve yönetimi idari açıdan ibra edilmedi. Başkan Elmas da tüzüğün 87.22'nci maddesi olan "Genel Kurulca mali ve/veya yönetsel yönden aklanmama durumunda, en geç 30 (otuz) gün içinde Olağanüstü Seçim Genel Kurulunu toplantıya çağırmak" maddesini devreye sokacağını açıkladı. Şimdi gözler çıkacak adaylarda.

Metin Öztürk hazır

Son seçime iki yıl boyunca hazırlanarak büyük takdir toplayan Metin Öztürk, 893 oy almıştı. Öztürk seçimden sonra da ekibini dağıtmadı ve aynı şekilde çalışmaya devam etti. Öztürk dün Ajansspor'a yaptığı açıklamada da "Biz geçen sene seçim öncesi 28 Mayıs 2022'yi işaret etmiştik. Bütün başkan adaylarına çağrımızı yapmıştık. Eğer biz göreve gelseydik zaten 28 Mayıs'ta yine seçim yapacaktık. 19 Haziran'daki seçimin ertesi gününden itibaren ekip arkadaşlarımızla Galatasaray'a fayda sağlamak, çözüm yolları aramak için aynı şekilde çalışmalarımızı sürdürdük. Dolayısıyla bizim programamızda bir değişiklik yok. Dursun Başkan, çok saygı duyduğum bir insan, değer verdiğim bir büyüğüm ama herhangi bir birleşme durumumuz yok" ifadelerini kullandı.

Hamamcıoğlu doğal aday!

Burak Elmas'a karşı sadece 41 oy farkla son sandıklarda seçimi kaybeden Eşref Hamamcıoğlu olağanüstü seçimin doğal adayı. Ancak eski divan başkanı seçim sonrası kollektif bir çalışma içerisinde değildi. Yani son seçimdeki ekibinin çoğunluğuyla şu an birlikte değil. Kişisel karizması, hitabet gücü, Galatasaray'a hakimiyetiyle her zaman birçok kişinin başkan olarak görmek istediği Hamamcıoğlu, genel kurula da konuşmasıyla damga vurdu. Genel kanı şu: Hamamcıoğlu bu defa yönetimine geçmişte Galatasaray'da yöneticilik yapmış daha çok isim alırsa başkanlık şansı yüksek.

Yiğit Şardan düşünmüyor

Son seçime son dakikada giren Yiğit Şardan'ın yeniden seçime girmek gibi düşüncesi yok. Geçen seçimde de zoraki bir tavır içerisinde olan Şardan, ekstra hiçbir hamle yapmamasına rağmen 679 oy almıştı. Son seçimin adaylarının ardından geçelim şimdi diğer isimlere...

İlgini Çekebilir
Özbek'in seçim kozu Terim
Habere Git

Dursun Özbek

Galatasaray'ın 36'ncı başkanı Dursun Özbek, uzun süre kırgınlık yaşadı. Birçok önemli projenin adımı kendi döneminde atılmasına rağmen, 20 milyon Euro'luk kasa kolaylığı sağlamasına rağmen hep hataları en plana çıkarıldı. İki defa seçimlerde hayal kırıklığına uğrayan Dursun Özbek'i ikna etmek kolay değil. Ancak camianın birçok ileri gelen ismi Özbek'in kapısını uzun süredir çalıyor ve Özbek'i yeniden başkanlığa hazırlamaya çalışıyor. Maddi durumu oldukça iyi olan Özbek, Galatasaray'a vermeye hazır ancak bir seçim kaybetmeye daha tahammülü yok. O yüzden Özbek kazanacağı seçime girmek istiyor.

Ünal Aysal

Galatasaray'ın 34'üncü başkanı Ünal Aysal'ın son seçim öncesi de birçok defa kapısı çalındı ancak Aysal girmek istemedi ve ikna olmadı. Burak Elmas döneminde yeniden seçim gündemi camia içerisinde oluşunca yeniden Aysal'ın kapısı çalındı. Aysal birkaç ay önce aday olmaya ikna oldu, yeniden başkanlık düşüncesi kendisinde oluştu. Ancak Aysal da oluşacak ortamı görüp öyle karar verecek. 34'üncü başkan da yıpranacağı ve kaybetme ihtimali olan bir seçime girmez.

Abdurrahim Albayrak

Galatasaray'a farklı dönemler ve farklı görevlerde uzun yıllar hizmet eden Abdurrahim Albayrak'ın, oluşan süreçte birinci adam olarak seçim gireceğine pek ihtimal verilmiyor. Ancak en güçlü kadroyu kurmak isteyen isim mutlaka Albayrak'ı yönetiminde görmek isteyecektir. Albayrak'ın adaylardan birinin listesinde ikinci başkan olarak görmek mümkün.

Senin için hazırladığımız haberler