Trio'da Galatasaray- Trabzonspor Maçının Pozisyonları İncelendi

20.08.2023 - 09:16 | Son Güncellenme: 20.08.2023 - 09:34

beIN Sports Trio'da Süper Lig 2. haftasında oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçının öne çıkan pozisyonlarıyla ilgili değerlendirme yapıldı. İşte detaylar.

Trio'da Galatasaray- Trabzonspor Maçının Pozisyonları İncelendi

AJANSSPOR HABER

Trio ekibi, Atilla Karaoğlan ve ekibinin görev aldığı Galatasaray - Trabzonspor maçının tartışmalı pozisyonlarına ilişkin değerlendirmede bulundular. İşte pozisyon pozisyon açıklamaları...

20. DAKİKADA TREZEGUET'NİN SACHA BOEY'YE MÜDAHALESİ VAR MI, DEVAM KARARI DOĞRU MU?

Bülent Yıldırım: Bu pozisyon, penaltı. Burada tartışacak bir şey yok. Başlangıç, gelişme, sonuç olarak söyleyeceğim de ekip niye yanıldı? Burada Sacha, topu yükseltiyor. O topa gitmek isterken arada Trezeguet, engel olduğu için ondan kurtulmak adına el temasını görüyor. Oysa ki o, rakibe yönelik bir faul değil. Topa ulaşmak için yapılan bir hamle. Bunu görünce Trezeguet bekliyor. Boey, gideceği zaman dirseğinin dışını çıkartıp yüzüne vuruyor. Yanlış bir yorum olmuş. Video hakemler açısından da talihsiz olmuş. İki taraflı bir eylem veya iki taraflı karşılıklı bir mücadele yok. Olsa bile bittikten sonra daha ağır ihlali yapan kim? Trezeguet. Bu pozisyonun penaltı ve sarı kart olduğunu düşünüyorum. Video hakem müdahalesi gerekirdi. 

Bahattin Duran: Hocam, ben de aynı fikirdeyim. Yani çok sert bir dirsek yok ama...

Deniz Çoban: Açık bir dirsek var.

Bahattin Duran: Evet.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın golünden önce faul var mı? Fırat Aydınus değerlendirdi!
Habere Git

Bahattin Duran: Burada sağ dirseğinin kural dışı bir şekilde kaldırıp Sacha Boey'nin çenesinin altına net bir şekilde vuruyor. Bu bir ihlal. Penaltı ve sarı kart diyorum.

Deniz Çoban: Video yardımcı hakem açısından şu ayrıntıyı dile getirmek istiyorum. Öncesinde varsayalım ki ikili bir mücadele var. Boey'nin de Trezeguet'yi bozduğunu düşünüyor olabilir video yardımcı hakem ama bu onun görevi değil. O da ona faul yaptı, sonrasında da o ona yaptı diyemez. Der ki, açık bir ihlal var penaltı ve sonucu bilinen bir incelemeye çağırıyorum der. Öncesindeki sarılmayı da gösterir, sonrasındaki dirseği de gösterir. Atilla Karaoğlan kararını verir. İster hücum faul çalar, ister penaltı çalar ki penaltı olması lazım. Çünkü çok net görüyoruz bordo-mavili oyuncuya kırmızılı oyuncunun hiçbir hamlesi yokken dirseği suratına yiyor. Açık bir penaltı ve sarı kart gerektiren bir pozisyon.

Deniz Çoban: Atilla Karaoğlan'ı gösteren bir açı var. Şu açık değil mi?

Bülent Yıldırım: İşte arkadaşımız demek ki başka bir yere bakıyor.

Bahattin Duran: Yani, bence buradan anlayamadı Atilla.

Bülent Yıldırım: Süzemedi.

Deniz Çoban: Topa bakıyorsa kaçırmıştır ama bakacağı yer orası.

Bahattin Duran: Ama kale arkasında bizim gördüğümüz açı biraz daha aradan ya oradan baktığınızda net bir dirsek temasını görebiliyorsunuz.

Deniz Çoban: Şöyle diyelim mi o zaman? Video hakem sisteminin uygulandığı bir maçta, bu penaltının kaçmaması lazım.

Bülent Yıldırım: Evet.

23. DAKİKADA MAURO ICARDI'NİN BİRİNCİ GOLÜ ÖNCESİNDE FAUL VAR MI, GOL KARARI DOĞRU MU?

Bahattin Duran: Benim için bu pozisyonda devam kararı doğru. Torreira, iki ayağıyla birlikte zıplıyor. Bakasetas'ın temasından sonra önce sol ayağıyla oynuyor.

Bahattin Duran: Sağ ayağı, Bakasetas'ın sol ayağının kenarına belki biraz sürtüyor ama bu pozisyon, temiz. Oyunun devam etmesi kesinlikle doğru diyorum. Burada basıyor gibi gözüküyor ama ilk verdiğimiz açıda, ayağının yan tarafına belki biraz değiyor. Burada kesinlikle hakemin defam kararı doğru.
 

İlgini Çekebilir
Galatasaray-Trabzonspor maçının ardından
Habere Git

Bülent Yıldırım: Hocam, burada sorulacak iki tane şey var. Bir; Torreira mı Anastasios'a geliyor, topa mı hamle yapıyor? Topa hamle yapıyor, topa sert giriyor. İki; öncelik olarak önce topa mı dokunuyor yoksa rakibe mi basıyor? Üç; topa dokunmayı başarsa bile kontrolsüz mü geliyor, kontrollü mü geliyor? İki ayağı üzerinde kontrollü geliyor. Topla oynadı, iş bitti. Hakem açısından da, video hakem açısından da yapacak bir şey yok. Bu temas, futbol içerisinde. Bence gol kararı doğru.
 

Deniz Çoban: Sizinle temel prensipte aynı fikirdeyim. Yani gol kararının verilmesini daha doğru bulurum ama şurada ayrılabilirim. Topla sol ayağıyla oynuyor, sol ayağıyla oynarken sağ ayağıyla da rakibine bir hamlesi var. Eğer o sağ ayağı ile yaptığı hamle kapatsaydı Bakasetas'ın ayağını, tam net bir şekilde bassaydı bana ne yani ben Bakasetas olarak kalkıp devam edip kadememe gireceğim, sen benim gelip ayağıma basamazsın ki ama sağ ayağına hamlesi de belli belirsiz ayağının ucunu sıyırıyor. Çünkü rakibini karşısında görüyor, rakibinin sağlığını da düşünerek hareket etmek zorunda. Bizim için bu golde bir sorun yok. Gol kararı verilmesi daha doğru. Hele hele video yardımcı hakem açısından hiç burada müdahil olacağı bir konu yok.
 

SACHA BOEY'NİN TREZEGUET'YE FAULÜNDE KART GEREKİR Mİ?

Bülent Yıldırım: Yukarıdan gelen, gecikmiş, tabanla basmada bir kere şekil olarak aranacak şey... Bunu gördüğü anda herkesin, 'Uuuuuu' ünlemi çıkmıştır ağzından. Baktığımızda ayağını tam oturtamadığı, şiddet ve güç transferini başaramadığı ancak gelişi itibariyle ve sonucu itibariyle ben bunun da dikkatsiz faulün üzerinde olduğunu düşünüyorum. Sertlik derecesi vardır, buna basamaklı bir şekilde önlem alırsınız veya almazsanız. Almazsanız devam eder. Devam edecek. Bakın burada önlem almadığı için Boey; devam etti, devam edecek. Ben söylüyorum o zaman yukarıdan tarasa zaten başka bir... Yani şeyi kastediyorum dizine gelse, kaval kemiğinden inse kartın rengini tartışırız. Burada şansı temas etmemiş ancak...

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da tango zamanı!
Habere Git

Bahattin Duran: Ben, Bülent Hocam'dan bu noktadan ayrılıyorum. Ben de bu açıyı görene kadar en az sarı kart diyordum. Fakat bu açıda Trezeguet ile Sacha Boey'nin arasında bir mesafe olduğunu net bir şekilde görüyorum. Evet, tehlikeli bir şekilde ayağını kaldırıyor.
 

Bahattin Duran: Ama yere basıyor. Oyuncuya hiçbir teması yok. Faul doğru, sarı kart yok. Benim görüşüm.

Bülent Yıldırım: Trezeguet, ayağını çekmek zorunda mı?

Deniz Çoban: Trezeguet, ayağını çekmese ayağın indiği yer itibariyle...

Bülent Yıldırım: Topla Trezeguet oynuyor çünkü.

Bahattin Duran: Tamam oynadı. Zaten faul diyorum.

Deniz Çoban: Devamını görelim.

Bahattin Duran: Tamam, görelim. Ayağını yere bastı, bastıktan sonra Trezeguet attı kendini. Trezeguet'nin ayakları yerde, Sacha Boey yere bastı.

62. DAKİKADA DRIES MERTENS'İN PENALTI BEKLEDİĞİ POZİSYONDA DEVAM KARARI DOĞRU MU?

Deniz Çoban: Penaltı beklediği pozisyon... Devamında bir Icardi'nin korner beklentisi var. Aut veriyor hakem. Icardi de itirazdan sarı kart görüyor. Bahattin Hocam, penaltı mı? Bu aut-korner işi...

Bahattin Duran: Hocam, bir kere baştan şey söyleyeyim pozisyon net bir şekilde korner yine.

Deniz Çoban: Evet, çok önünde. Önü de kapalı değil.

Bahattin Duran: Evet, yani Atilla nede acaba burada yanıldı? Şundan olabilir; Mertens'in pozisyonu var ya... Atilla da orayı düşünüyor aslında. Mertens, ayağını açıyor. Ne oldu, ne bitti aklı oradayken Icardi'nin şutu da Trabzonspor'un defans oyuncusunun ayağından çıkıyor.

Bülent Yıldırım: Mertens, sabit olsa Denswil, gelip arkadan dikkatsiz ya da kontrolsüz bir şekilde çelmeleyip düşürse penaltıdan bahsederiz. Mertens, sol ayağını Denswil'in adım yönüne doğru açarak temas arıyor. Dolayısıyla burada bir ihlal söz konusu değil.

Senin için hazırladığımız haberler