Galatasaray'ın Avrupa Ligi grubunda lider olması için neler gerekli?

25.11.2021 - 23:22 | Son Güncellenme: 25.11.2021 - 23:35

UEFA Avrupa Ligi 5. haftasında Galatasaray, kendi evinde Marsilya'yı 4-2 yendi. Son maç öncesi liderliğini sürdüren Galatasaray, son maçı Lazio ile oynayacak. Peki nasıl lider olarak çıkar? İşte detaylar...

Galatasaray'ın Avrupa Ligi grubunda lider olması için neler gerekli?

AJANSSPOR DETAY HABER

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi maçında kendi evinde Marsilya ile karşı karşıya geldi. Fransız ekibini 4-2 yenen Galatasaray, E grubunda liderliğini sürdürdü. Son maçını Lazio'ya karşı oynayacak olan Galatasaray'ın lider olarak çıkması için neler gerekli? İşte Galatasaray'ın lider çıkması için gerekenler...

E GRUBU PUAN DURUMU NASIL?

1- Galatasaray 11 puan, +4 Averaj

2- Lazio: 8 puan, +4 Averaj

3- Marsilya: 4 puan, -2 Averaj

4- Lokomotiv: 2 puan, -6 Averaj

E Grubu gecenin sonuçları

Galatasaray - Marsilya: 4-2


Lokomotiv Moskova - Lazio: 0-3

E GRUBU SIRADAKİ MAÇLAR NE ZAMAN?

9 Aralık 2021 Perşembe TSİ 23.00 : Lazio - Galatasaray


9 Aralık 2021 Perşembe TSİ 23.00 : Marsilya - Lokomotiv Moskova

LİDERLİK İÇİN NELER LAZIM?

Marsilya'yı kendi evinde 4-2 skorla deviren Galatasaray, namağlup olarak liderliğini sürdürüyor. Lazio ile 9 Kasım'da karşılacak olan temsilcimiz beraberlik veya galibiyet aldığı zaman grubu lider olarak çıkacak. Yenildiği zaman ise grubu ikinci olarak çıkacak.

GALATASARAY LİDER OLARAK ÇIKARSA AVANTAJI NELER OLACAK?

Galatasaray'ın namağlup lider durumda bulunduğu E Grubu'nda ilk sırayı alacak takım, son maçta belirlenecek. Statü gereği ilk sırada gruptan çıkacak takım, şubat ayında maç yapmayacak ve doğrudan son 16 turuna adını yazdıracak. İkinci olan takım ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grubunu 3. bitiren takımla son 32 turu maçına çıkacak. Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu lider bitirmesi durumunda doğrudan son 16 turuna adını yazdıracak. Son 16 turunda başarılı olan takımlar sırasıyla çeyrek final, yarı final ve final mücadelesi verecek.  E Grubu'nda lider, 9 Aralık Perşembe günü İtalya'da oynanacak Lazio-Galatasaray maçıyla belirlenecek. Grupta sarı-kırmızılı ekip 11 puanla liderliğini sürdürürken, Lazio ise 8 puanla ikinci sırada yer alıyor. İki takım arasında İstanbul'da yapılan ilk maçı Galatasaray 1-0 kazanmıştı. Sarı-kırmızılı takım, İtalya'dan lider dönmesi durumunda şubat ayını boş geçerek UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna mart ayında devam edecek. UEFA Avrupa Ligi'ne veda etmesi kesinleşen Marsilya'nın UEFA Konferans Ligi'ne gidip gitmeyeceği de Lokomotiv Moskova ile yapacağı son maçta belli olacak.

GALATASARAY, GRUBU İKİNCİ BİTİRİRSE NE OLACAK?

UEFA Avrupa Ligi gruplarında ikinci olan 8 takım, Şampiyonlar Ligi gruplarını üçüncü bitiren 8 takımla play-off mücadelesi verecek. Play-off mücadelesini kazanan 8 takım, UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu mücadelesine katılmaya hak kazanacak. Avrupa Ligi'nde grubu lider tamamlayan 8 takım herhangi bir play-off maçı oynamadan son 16 turuna yükselecek.

Senin için hazırladığımız haberler