Mauro İcardi'ye verilen ceza yorumu : "Galatasaray'ın anayasal hakkı ihlal edildi"

26.02.2024 - 18:17 | Son Güncellenme: 26.02.2024 - 22:06

Ünlü spor hukukçusu Avukat Ercan Sevdimbaş, PFDK'nın Galatasaraylı Mauro Icardi'ye bugün verdiği cezayı Radyospor dinleyicileri için değerlendirdi. İşte detaylar...

Mauro İcardi'ye verilen ceza yorumu : "Galatasaray'ın anayasal hakkı ihlal edildi"

AJANSSPOR - HABER

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu bugün Trendyol Süper Lig'de Galatasaray'ın Fraport Tav Antalyaspor ile karşılaşacağı maç öncesi Sarı-Kırmızılılar'ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi'ye 1 maç ceza verildiğini açıkladı.

Ankaragücü maçındaki hareketi tepki topladı!

 Arjantinli golcü geçen hafta oynanan MKE Ankaragücü karşılaşmasında tribünlere yaptığı hakaret içerikli hareketin tespit edilmesi sonrası tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edilmişti.

"Galatasaray'ın anayasal hakkı ihlal edildi"

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Spor Hukuku Uzmanı Avukat Ercan Sevdimbaş konuya ilişkin "Öncelikle Icardi'nin sevk maddesi Futbol Disiplin Talimatı 41. madde olan hakaret maddesi. Bu maddenin 1. (...'nın) A bendine göre ceza verildiği açıklandı. Biliyorsunuz tedbirsiz bir sevk yapılmıştı. Uygulamada tedbirli sevk yaygındır. Çünkü ciddi anlamda ihlalin varlığı göz önüne alındığında tedbiren sevk ederler ve tedbirli olduğu süre boyunca, tedbirin konulduğu andan kalktığı ana kadar cezanın infaz edilmesi anına kadar herhangi bir spor müsabakasına katılması imkansız bir sporcunun. Fakat Icardi tedbirsiz olarak sevkedildi ve eğer bu karar bugün açıklanmasaydı bugün sahada olabilecekti. İlgili madde (alt sınırdan?) iki maçtır. Gördüğünüz üzere iki maç verip daha sonra 12. maddeden yani haksız tahrik indirimi uygulanmıştır Icardi'ye. Haksız tahrik indirimi durumunda verilen ceza yarı oranında indirilebiliyor dolayısıyla 1 maça indirilmiştir. Fakat benim burada eleştirdiğim bir nokta var. Bir hukukçu olarak eleştirmek zorundayım bunu. Zira açıklanan zamanlama ver yapılan açıklama anayasal hak ihlali oluşturuyor. Nedenini soracak olursanız Icardi eğer tedbirli sevk edilseydi bu diyeceğim şey değişirdi fakat tedbirsiz sevkedip maçtan 7 saat önce bu kararı açıklamak anayasayla koruma altına alınmış olan hukuki dinlenilme hakkının ihlalidir. PFDK kararlarına karşı 7 gün içerisinde TFF Tahkim Kurulu'na başvuru hakkı var. İtiraz hakkı var Galatasaray'ın ve Icardi'nin. Ama bugünkü maçta oynayamacağı için bu cezayı çekmiş olacak ve dolayısıyla hukuki dinlenilme hakkı ihlal edilmiş olacak." dedi.

İlgini Çekebilir
Mauro Icardi'den flaş paylaşım!
Habere Git

"Galatasaray'ın dava açma hakkı mevcut"

Galatasaray'un uğradığı haksızlığı hukuki boyuta taşıyabileceğini belirten ünlü hukuçu "Ben olsaydım TFF'nin yerinde bu akşam bu maç sonrasında yarın sabah saatlerinde bu kararı açıklayıp daha sonra tahkim kuruluna başvuru hakkını sağlardım. Zira şuan bu saatte TFF Tahkim Kurulu'nun toplanıp bu sosyayla ilgili karar vermesi bence fiziki açıdan da imkansız. Online olarak toplandıkları varsayıldığında da ciddi bir olayda bu kadar gündeme gelen bir olayda bu kadar acele karar verilmesi ne kadar doğru olur onu da bir hukukçu olarak eleştiriyorum. Şuan Tahkim'e gittiği varsayımında Tahkim Kurulu toplanabilirse bu karar yine gözden geçirilebilir ama bunı uygulamanın ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Şuan bu savunmanın hazırlanması da detaylı bir çalışma gerektireceğinden dolayı bunun gerçekleşme ihtimalinin çok zor olduğunu düşünüyorum. Fakat dediğim gibi bugün Tahkim Kurulu'na başvuru yapılmaz yahut yapılır fakat (...) bir karar alınmazsa anayasa ile koruma altına alınmış olan hukuki dinlenilme hakkının ihlali söz konusu olacaktır. Bu husustada eminim Galatasaray'ın hukukçuları ilgili başvuruları da hak ihlali yönünden gerçekleştireceklerdir. Galatasaray'ın anayasal bir hakkın ihlalinden dolayı isterse dava açabilme hakkı mevcut olabilir." dedi.

Icardi derbide sahada

PFDK tarafından bir maç cezaya çarptırılan Mauro Icardi, takımının haftaya deplasmanda Beşiktaş karşısında oynayacağı maçta sahaya çıkabilecek.

Senin için hazırladığımız haberler