Galatasaray'ı üzen gol: Yeni transfer Afrika'dan gelemiyor

03.02.2024 - 21:58 | Son Güncellenme: 03.02.2024 - 22:46

Afrika Kupası çeyrek final maçında Mali ile Fildişi Sahili karşı karşıya geldi. Maçı kazanan Fildişi Sahili adını yarı finale yazdırdı. Galatasaray'ın yeni transferi Serge Aurier ise gelemiyor.

Galatasaray'ı üzen gol: Yeni transfer Afrika'dan gelemiyor

AJANSSPOR HABER

Afrika Kupası sonlarına doğru gelinirken kulüpler yoğun fikstür sonrası oyuncularının geri dönmesini bekliyor. Mali ile Fildişi Sahili Çeyrek Final'de karşı karşıya geldi. Son dakikalarda beraberlik golünü bulan Fildişi Sahili maçı uzatmalara götürdü. Uzatmaların da son dakikalarında golü bulan Fildişi adını yarı finale yazdırdı.

Nene attı sevinmedi

Karşılaşmanın 71. dakikasında Mali, Nene ile öne geçti. Ceza alanı dışından iki oyuncuyu oyundan eksilten Nene uzaklardan vurduğu sert şutla ağları bularak skoru 1-0 getirdi. Fildişi Sahili doğumlu olan Nene, attığı gol sonrası ellerini havaya kaldırarak gole sevinmedi. 

Adingra uzatmalar dedi

Karşılaşmanın 90. dakikasında gol bulmak için Mali sahasına oyunu yıkan Fildişi Sahili'nde son dakikalarda beraberlik geldi. Simon Adingra, sağ taraftan aldığı topla ceza alanı içine girdi. Daha sonra ceza alanına gönderdiği pasta Fofana topla buluştu. Fofana'nın sert şutunda top savunmaya çarpıp Adingra'nın önüne düştü. Adingra çektiği şutla ağları buldu ve maçı uzatmalar götürdü.

Odilon Kossounou 2 penaltı yaptı 1 kırmızı gördü

Mali karşısında Odilon Kossounou, 43. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. 23 yaşındaki oyuncu karşılaşmanın 13. dakikasında penaltı yaptırdı, ofsayt nedeniyle iptal oldu. Pozisyondan 3 dakika sonra tekrardan penaltı yaptı. Bu sefer Mali'de Traore penaltıyı kaçırdı. Kossounou bununla yetinmeyip 43. dakikada ise kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

İlk uzatmada gol çıkmadı

Mali ile Fildişi Sahili arasında oynanan Çeyrek Final maçı uzatmalara gitti. 90 dakikasu 1-1 biten maçın ilk uzatma devresi de aynı skorla sona erdi.

İkinci uzatmalarda Fildişi turu aldı

İki ekip penaltılara gitmemek için üst üstte ataklar bulmasına rağmen bir türlü topu ağlara yollamayadı. Son saniyelerde Fildişi Sahili oyuncusu Diakite, attığı golle yarı finali getirdi. Diakite, 120+2'de attığı golle maçı 2-1 yaparken gol sevinci sonrası kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

Serge Aurier gelemiyor

Galatasaray'ın Sacha Boey'in yerine sağ beke Nottingham Forest'ten transfer ettiği 31 yaşındaki oyuncu Serge Aurier, Fildişi Sahili ile yarı finale yükseldi. Cim Bom, yeni oyuncusuna lisans çıkarmasına rağmen kavuşamadı. Fildişi Sahili oyuncu Afrika Kupası'na devam edecek.

Senin için hazırladığımız haberler