İbrahim Hatipoğlu: "Yunus Akgün’ün suçlu olduğunu düşünmüyoruz"

22.10.2024 - 21:45 | Son Güncellenme: 22.10.2024 - 23:08

Son dakika haberleri. Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili İbrahim Hatipoğlu, Yunus Akgün'ün PFDK'ya sevk edilmesinin ardından flaş açıklamalar yaptı.

İbrahim Hatipoğlu: "Yunus Akgün’ün suçlu olduğunu düşünmüyoruz"

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili İbrahim Hatipoğlu, Yunus Akgün'ün Profesyonel Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmesinin ardından A Spor'a açıklamalarda bulundu.

"Hiçbir geçmiş kararla bağdaşmayan bir sipariş sevk var ortada"

Hatipoğlu, "Bizim için garabet bir kararla karşı karşıyayız. Neresine bakarsanız bakın tutarsızlıklarla dolu, hiçbir geçmiş kararla bağdaşmayan bir sipariş sevk var ortada. Yine bir Avrupa Kupası öncesi geçmişte yaşanan benzer büyük maçlarımız öncesi sevklerden bir tanesi ile daha karşı karşıyayız.

"Oyuncumuzun hiçbir hakaret içermeyen..."

Oyuncumuzun hiçbir hakaret içermeyen, kendi fotoğrafının üzerine koyduğu bir tribün bestesinden öyle bir sevkin yapılması gerçekten anlaşılır gibi değil. Ben stüdyodaki yorumcularımızın da yorumlarını takip ediyorum. Burada bir küfür, hakaret görülüyor mu? Bize göre asla görülmüyor. İki gündür rakip takımın yaptığı siparişlerle sevk edilme istekleri federasyon tarafından karşılık bulmuş ve bu akşam maalesef böyle bir sevkle karşı karşıya kalınılmış durumundadır.

"Yunus'un karakterini beraber oynadığı futbolcuların hepsi biliyor"

Yunus'la konuşmadım. Ama Yunus herkesin bildiği son derece efendi, Türk futbolunun yeni parlayan bir oyuncusu. ". Yunus'un böyle bir tarzı olmadığını, rakip takım seyircisiyle polemik içerisinde olmadığını herkes çok iyi biliyor.

"Bu maddede sinkaflı küfür olması gerekiyor bir sevk içermesi için"

Ben Yunus'un bile farkında olduğunu düşünmüyorum buradaki aslında rahatsızlık verici kelimeden dolayı. Temsilcilerle ilgili 555 kodlu bir cezalarla ilgili, seyircinin tezahüratlarıyla ilgili bir madde var. Bu maddede sinkaflı küfür olması gerekiyor bir sevk içermesi için.

"PFDK'ya sevk edilmesini çok ciddi yadırgıyoruz"

Bunu bırakın, bir oyuncunun sosyal medya paylaşımını tribünde bile söylendiğinde bile cezaya yer verilmeyecek ifadenin içinde küfürler içermediği sürece bir hakaret içermediği sürece ceza tayinine yer olmayan bir ifadenin bir futbolcuya ceza konusu edilip PFDK'ya sevk edilmesini çok ciddi yadırgıyoruz" diye konuştu.

Yunus Akgün 41. maddeden PFDK'ya sevk edildi

Yunus Akgün, Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca PFDK'ya sevk edilmişti.

Yunus Akgün'ün muhtemel alacağı ceza

Madde 41 - Kişilik haklarına saldırı, hakaret, tehdit ve tükürme

Buna göre Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesine göre Yunus Akgün'ün muhtemel alacağı ceza şu şekilde:

(1) TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan veya basın ve yayın organları veya sosyal medya aracılığıyla bu eylemleri gerçekleştiren;

(a) Futbolculara 2 ila 5; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakadan men cezası.

Bu sezonki performansı

Milli futbolcu bu sezon forma giydiği 12 karşılaşmada 4 gol ve 1 asist kaydetti.

"Beşiktaş yöneticisinin de sevk edilmesi gerekirdi"

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanının küfürlü tezahüratları ile ilgili Hatipoğlu, “O daha çirkin. Gördüm ve üzüldüm. Yöneticilerin bunların yapması üzücü. Geçmişte birçok oyuncunun birçok videoları yayınlandı. Sevinç gösterilerinde, basketbol maçlarında, galiz küfürlü tezahüratlara eşlik ettikleri videolar sosyal medyada yayınlandı. Bunların hiçbiri sevk edilmedi. O zaman aynı şekilde Beşiktaş yöneticisinin de sevk edilmesi gerekirdi. Yunus bir şey söylemedi. Bunun altını çizmek lazım. Bunlar şikayete tabi olmamalı. Bunu takip eden kurullar TFF’de var. Onların işleri. Biz dolaşıp, insanların ne söylediğini takip edip bunlarla ilgili şikayette bulunmayız. Bu son derece yersiz bir davranış olur.” şeklinde konuştu.

"Yeni transferlerimiz katkı vermeye başladı"

Galatasaray’ın formunu sürekli artırdığını ve Avrupa’da final hedefinin olduğunu belirten İbrahim Hatipoğlu, “Sezon başından çok farklı bir Galatasarayız. Bunu lige başladığımızdan beri, son maçlarımızda gösteriyoruz. Yeni transferlerimiz katkı vermeye başladı. Elfsborg ve Beşiktaş karşısında da çok farklı bir Galatasaray olacaktır. Maç maç gidiyoruz. Hedefimiz Avrupa Ligi’nde final oynamak. Bunun için de öncelikli hedefimiz gruplarda ilk 8’e kalmak. Yarınki maçtan iyi bir oyun ve üç puanla ayrılmak öncelikli hedefimiz. O maç bittikten sonra ertesi gün Beşiktaş maçını düşünmeye başlayacağız. Galatasaray, Avrupa’daki başarıyı öncelikli hedefi olarak görmüş bir kulüp. Yarın seyircilerimizle birlikte Türk futboluna önemli bir galibiyetle not düşeceğine inanıyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Senin için hazırladığımız haberler