Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye Hojbjerg transfer çalımı! Ödenecek maaş ve bonservisi açıkladı

18.06.2024 - 14:37 | Son Güncellenme: 18.06.2024 - 15:00

Galatasaray, Fenerbahçe'nin de transfer listesinde olan Danimarkalı ön libero Pierre-Emile Hojbjerg transferi için kulübü Tottenham ve futbolcu ile anlaşma sağladı. işte detaylar...

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye Hojbjerg transfer çalımı! Ödenecek maaş ve bonservisi açıkladı

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray'ın, Fenerbahçe'de teknik direktör Jose Mourinho'nun orta saha için bir numaralı transfer adayı olan Premier Lig ekibi Tottenham'ın 28 yaşındaki Danimarkalı ön liberosu Pierre-Emile Hojbjerg için devreye girdiği, oyuncu ve kulübüyle anlaşmaya vardığı ileri sürüldü.

Tottenham’ın elden çıkarmak istediği futbolcular arasında gösterilen Pierre-Emile Hojbjerg için Süper Lig devleri Fenerbahçe ve Galatasaray karşı karşıya geldi. 

Sarı-lacivertliler'in temsilcisiyle bir süredir görüşme halinde olduğu Hojbjerg’in için ezeli rakibi Galatasaray devreye girdi.

Galatasaray anlaşmaya vardı iddiası

Sarı kırmızılıların, hem ön liberoda hem de merkez orta sahada forma giymesi, savaşçı, teknik ve tempolu bir futbolcu olması nedeniyle teknik direktör Okan Buruk'un da çok istediği yıldız futbolcunun transferinde mutlu sona ulaştığı iddia edildi. 

Bonservisine 10 milyon euro ödenecek

Spor yorumcusu Uğur Karakullukçu'nun verdiği bilgiye göre Galatasaray, Tottenham ile bir yıl daha sözleşmesi bulunan 28 yaşındaki Danimarkalı futbolcu için İngiliz ekibiyle 10 milyon euro bonservis bedeli karşılığında anlaşmaya vardı. 

Maaşı 5 milyon Euro

Sarı kırmızılılar, Southampton'dan 16,5 milyon Euro karşılığında transfer olduğu 2020 yılından bu yana Tottenham forması giyen yıldız futbolcuya yıllık 5 milyon euro civarında bir maaş ödeyecek.

39 maçta forma giydi

Danimarka Milli Takımı ile Euro 2024'te mücadele eden 28 yaşındaki ön libero, geride kalan sezonda 39 maçta sahaya çıkarken gol ya da asist kaydetmey başarısı gösteremedi. Yıldız futbolcunun güncel piyasa değeri ise 18 milyon euro olarak gösteriliyor.

Slovenya maçına ilk 11'de çıktı

Tottenham ile bir yıl daha sözleşmesi bulunan 1.85 boyundaki Pierre-Emile Højbjerg, Damimarka'nın EURO 2024 C Grubu'nda Slovenya ile 1-1 berabere kaldığı maçta ilk 11'de sahaya çıktı. Yıldız oyuncu milli formayı 78 kez terletirken 10 gol ve 10 asistlik katkı yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler