"Galatasaray'dan çekinmeden oynayacağız"

12.06.2020 - 08:54 | Son Güncellenme: 12.06.2020 - 09:22

Çaykur Rizespor, Galatasaray ile oynayacağı maçta puan ya da puanlar almayı hedefliyor. Rizespor basın sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, Galatasaray maçı öncesi konuştu. Rizespor'un stadı hazır mı? Galatasaray maçın öncesi takımda son durum ne? Ligde kalabilecekler mi?

"Galatasaray'dan çekinmeden oynayacağız"

Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, Galatasaray ile oynayacağı maça odaklandı. Rizespor basın sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, sahalarında oynayacakları zorlu maç öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Rizespor’un stadı maç için hazır mı? Koronavirüs önlemleri için neler yaptılar? Galatasaray maçındaki hedefleri neler? Tüm bu sorulara Hasan Yavuz Bakır yanıt verdi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Hasan Yavuz Bakır’ın açıklamaları şu şekilde:

Hasan Yavuz Bakır: "Stadımız da biz de Galatasaray maçına hazırız"

-Galatasaray maçı öncesi stadyum, oturma düzeni ve diğer önlemler anlamında hazır mısınız?

Profesör Doktor Hasan Türüt pandemi sürecinde her konuda bizleri yönlendirdi. Testlerimiz negatif çıktı. Tesisler, idari bina, stadyumda defalarca inceleme yapıldı. Stadyumu da denetledik. Her şey hazırlandı. Dezenfekte ile ilgili her şey yapıldı. Stadyumdaki oturma planı da düzenlendi. Galatasaray maçına hazırız.

"Küme düşmeyeceğiz"

-Alt sıralardan kurtulmak isteyen bir Rizespor görüyoruz. Ligin sonunda Rizespor’u nerede görüyorsunuz?

İlk başlarda antrenmanlar, çok verimli değildi. Sosyal mesafe kurallarına riayet ettik. Son 15 gün daha iyi çalıştık diyebiliriz. Averajla düşme hattına indik. Zor bir fikstür sürecine girmiştik. Planladığımız puanları alamadık. 'Rizespor küme düşmeyle ilgili kaygı duyduğu için mi konuşmuyor?' denildi. Biz, ligdeki konumumuzu hak etmediğimizi düşünüyoruz. Alt sıralardan hızla uzaklaşacağız. Bizim yerimiz daha yukarıları. Taraftarlarımızın kafası karışmasın. Biz futbolcularımıza ve tekik ekibimize güveniyoruz. Ligde kalacağız. Küme düşmeyeceğiz. Düşme kalksın mı, kalkmasın mı diye konuşuldu ama zaten biz ligde kalacağımıza inanıyoruz.

"Galatasaray ile oynamak hem avantaj hem de dezavantaj"

-Galatasaray maçındaki planınız ve beklentiniz nedir?

Galatasaray ile zorunlu ara sonrası karşılaşmamız hem avantaj hem de dezavantaj. Öyle bir maç olacak. Galatasaray güçlü bir rakip. Biz kadromuza güveniyoruz. Boldrin cezalı, Oumar sakat, Abarhoun da oynayamayacak. İlk 11’den 3 oyuncumuz olmayacak. Biz Galatasaray’dan puan ya da puanlar almak istiyoruz.

"Mali yapımıza dikkat etmemize rağmen pandemi sürecinden etkilendik"

- Koronavirüs kulüpleri mali açıdan etkiledi. Rizespor’da bu durum nasıl ilerledi?

Geçmişten kaynaklanan bazı borçlar tabloyu zaman zaman bozabiliyor. Mali tablomuzu düzeltmeye çalışıyoruz. Pandemi sürecinden etkilendik. Gelirler düştü. Her şeye rağmen çok kötü durumda olduğumuzu söyleyemeyiz. Biz harcama yaparken asla bütçemizi aşmıyoruz. Birkaç küçük istisna dışında aşmadık. Pandemi sürecin öncesinde ne kadar doğru adım attığımızı gördük. Temkinli davranmamızın avantajını kullanacağız.

"Şartlar tüm kulüpleri tetikleyecek"

-Şartlar Türk futbol kulüplerini nereye yönlendirecek sizce?

Genç oyuncular konusunda araştırmalar yapıyoruz. Ünal Karaman, bu konuda önde giden teknik adamlardan biridir. Gelirlerin ciddi düştüğü bir dönem var. Türk futbol kulüpleri için karamsar bir tablo olduğu kesin. Altyapıdan oyuncular yetiştirmezsek sorunlar yaşarız. Şartlar bizleri tetikleyecek. Daha dikkatli transferler yapılacak ve genç oyunculara forma verme anlamında sorumluluk almak gerekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler