Assunçao, Galatasaray Ve Famalicao Dışında Takıma Transfer Olamaz

21.01.2022 - 18:59 | Son Güncellenme: 22.01.2022 - 08:54

Galatasaray'ın yollarını ayırdığı Gustavo Assunçao hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Assunçao, UEFA kurallarına göre Avrupa'da başka bir takıma gidemiyor. Detaylar haberimizde...

Assunçao, Galatasaray Ve Famalicao Dışında Takıma Transfer Olamaz

AJANSSPOR HABER

Galatasaray'ın yaz transfer döneminde Portekiz ekibi Famalicao'dan kiralık satın alma opsiyonu ile (zorunlu değil) şeklinde kadrosuna kattığı Gustavo Assunçao sarı-kırmızılılarda sınıfı geçemedi.

Aslan'ın yollarını ayırdığı Assunçao için iki bir seçenek var o da takımı Famalicao'ya dönmek ya da UEFA bünyesine bağlı olmayan liglerde forma giymek. 

Resmi açıklama geldi...

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada genç futbolcuya teşekkür edildi. İşte o açıklama:

UEFA kurallarına takılıyor

Sezon içerisinde hem kulübü Famalicao hem de Galatasaray'da forma giyen 21 yaşındaki genç futbolcu UEFA kurallarına göre Avrupa'da 3. takıma transfer olamıyor.

Babası da futbolcuydu

Porto, Deportivo, Atletico Madrid gibi önemli takımlarda forma giyen Paulo Assunçao da Silva'nın oğlu olan Gustavo geleceğin yıldız adayları arasında gösterilse de beklenen çıkışı henüz yapamadı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da Ryan Babel'e sürpriz teklif
Habere Git

Değeri 3.5 milyon Euro düştü!

Porto, Sao Paulo ve Atletico Madrid'in alt yaş kategorilerinde forma giydikten sonra 2019'da bedelsiz olarak Atletico Madrid'den Famalicao'ya transfer olan 21 yaşındaki futbolcu, Portekiz temsilcisinde kaptanlığa kadar yükseldi. Assunçao yaz transfer döneminde Galatasaray'a transfer oldu. Aslan'a transfer olmadan önce güncel piyasa değeri 7 milyon Euro olan Gustavo Assunçao'nun güncel değeri 4.5 milyon Euro'ya düştü.

134 dakikaya 550 bin Euro

Gustavo Assunçao sarı kırmızılı takımda sadece 2 Süper Lig maçında görev aldı ve 134 dakika sahada kaldı. Assunçao skora da katkı sunamadı. Aslan, Portekizli futbolcuyu 100 bin Euro kiralama bedeli artı 450 bin Euro maaş ile kadrosuna katmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler