Galatasaray'daki problem karmaşık değil

22.07.2017 - 00:43 | Son Güncellenme: 22.07.2017 - 00:43

Galatasaray'da futbol takımıyla ilgili sorunu ararken, karmaşık bir problemi çözüyormuş gibi davranmamak gerekir.  

Temelde sorun; mevcut yönetime ve yönetim kurulu başkanına 2 sene önce, "Kulübümüzde yönetimlerin devamlılığı var, o yüzden oy vermeliyiz" diyen anlayışta yatmaktadır.  Çünkü bile bile lades dediler. Özbek'in futbolu yönetebilecek hiçbir projesi yoktu; bunun için bir ekip de kurmadı. Cüneyt Tanman'ı futboldan sorumlu yönetici olarak listesine aldı. Tanman da futbolun özel mülkiyet anlayışıyla yönetildiğini gördüğü için 1 ay sonra bırakma kararı aldı. 

Futbolla ilgili hiçbir projesi olmayan yönetimin, Galatasaray'ı bu noktaya getireceği, zor öngörülebilir bir şey değildi. Hiç kimsenin Galatasaray'ı bu kadar aşağıya çekme hakkı yokken, hâlâ yönetimin gelinen noktayla ilgili gerekçe bulması, en hafifinden özrü kabahâtinden büyük şeklinde yorumlanabilir. 

Son yapılan 4 transferin 4 yıldaki toplam maliyeti 66,650,000 Euro olacak. Ayrıca bu sezon takım 51 puan toplasa, 1.2 milyon Euro bonus kazanacaklar; ki bu puanla ligde 5. ya da 6. sırayı alabilirsiniz. 

Taşınmazlarla ilgili, özellikle Riva için yapılan anlaşmayı kastediyorum, oradan gelecek 980 milyon TL'nin ne şekilde kullanılacağıyla ilgili henüz tatmin edici bir açıklama yok. 

Özet: sportif başarı gelmediği takdirde yolun sonuna gelinmiş bulunuluyor. Satılacak/değerlendirilecek büyük gayrimenkuller kalmadı; kalanlar açılan borç yükünü ya da gelecekte yapılacak borçlanmayı kapatacak ölçüde değil. 

Yapılan bunca harcamanın ardından, ancak kupa kazanarak sürdürülebilir bir yapıya sahip olabilirsiniz.  Ne yazık ki futbolda başarıyı getirecek bir yönetim anlayışı ve ekip bulunmuyor. Öngörülebilir olan tek şey mevcut yönetim kurulu başkanının tez zamanda teknik direktör değişikliğine gitmesidir. Bu konuda da doğru tercihi, doğru anlaşmayı yapabileceklerinden endişeliyim. 

Senin için hazırladığımız haberler