Manchester City'nin Terim'i

21.05.2023 - 10:33 | Son Güncellenme: 21.05.2023 - 11:05

Premier Lig'de şampiyonluğunu ilan eden Manchester City'nin teknik direktörü Pep Guardiola, İngiliz kulübün Fatih Terim'i oldu. İşte tüm detaylar...

Manchester City'nin Terim'i

AJANSSPOR HABER

Premier Lig'de son düzlüğe gelinirken haftalar boyunca bırakmadığı zirveyi Manchester City'e kaptıran Arsenal geçtiğimiz gün çıktığı Nottingham Forest deplasmanında 1-0 kaybetti. Böylece City, 2 maç eksiğine rağmen şampiyonluğunu ilan etti.

Pep Guardiola ve öğrencileri ligde çıktığı 35 maçta 27 galibiyet elde etti. 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan takım 92 gol atıp, 31 gol yedi ve 85 puan ile önünde 3 maç olmasına rağmen şampiyonluğunu ilan etti.

Guardiola Premier Lig'i domine etti

3 kez üst üste, son 6 sezonda ise 5. şampiyonluğunu kutlayan Manchester City, Pep Guardiola ile Premier Lig'i domine etti. 2016/17 sezonunda, Manuel Pellegrini'nin yerine göreve gelen Guardiola, 7 senede 5 kez mutlu sona ulaşmayı başardı.

İlgini Çekebilir
Premier Lig’de şampiyon Manchester City
Habere Git

FA Cup finalinde derbi oynayacak

Bu sezon FA Cup'ta da finale yükselen Manchester City, 3 Haziran Cumartesi günü, saat 17.00'de Manchester United ile karşı karşıya gelecek. City, bu maçı kazanırsa Premier Lig'in yanına FA Cup'ı da ekleyecek.

Şampiyonlar Ligi'nde İstanbul bileti var!

Pep Guardiola ile başarıya doymayan Manchester City, Premier Lig şampiyonluğunun yanına FA Cup ile beraber Devler Ligi'ni de eklemek istiyor. Yarı finalde zorlu rakibi Real Madrid'i geçen Pep ve öğrencileri İstanbul'da oynanacak final biletini aldı. City, 10 Haziran Cumartesi günü, saat 22.00'de Inter ile karşı karşıya gelecek.

37 kupanın 12'si Pep'den

Pep Guardiola, Manchester City'nin kazandığı 37 kupanın 12'sini alan kişi oldu. Bu sezon FA Cup ve Şampiyonlar Ligi'nin de gelme ihtimali göz önüne alındığında Katalan teknik adamın City'deki kupa sayısını 14'e yükseltmesi bekleniyor.

İlgini Çekebilir
Icardi 2'şer 2'şer Cimbom 3'er 3'er şampiyonluğa
Habere Git

Pep Guardiola'nın Manchester City'de kazandığı kupalar

5 Premier Lig Şampiyonluğu

1 FA Cup

4 İngiltere Lig Kupası

2 İngiltere Süper Kupası

Guardiola, City'nin Terim'i oldu

Pep Guardiola'nın Manchester City'de elde ettiği bu başarı Galatasaray'ın efsane teknik direktörü Fatih Terim'i akıllara getirdi. İmparator lakaplı teknik adam, Sarı-Kırmızılılar'ı çalıştırdığı dönemde birçok başarıya imza attı.

58 kupanın 16'sı Terim'den

Terim, Süper Lig, Türkiye Kupası ve uluslararası başarılar baz alındığında Galatasaray müzesinde bulunan 58 kupanın 16'sına imza attı.

Fatih Terim'in Galatasaray'da kazandığı kupalar

1 UEFA Kupası

8 Süper Lig Şampiyonluğu

3 Türkiye Kupası

4 Süper Kupa

Senin için hazırladığımız haberler