Galatasaray’da Okan Buruk’un zor seçimi! Juan Mata mı? Driers Mertens mi?

06.10.2022 - 10:02 | Son Güncellenme: 06.10.2022 - 13:35

Galatasaray’da Mauro Icardi, Juan Mata gibi geç transfer edilen isimlerin hazır hale gelmesi Okan Buruk’u 11 konusunda zorluyor. Mata ve Driers Mertens konusunda kararsızlık yaşanıyor.

Galatasaray’da Okan Buruk’un zor seçimi! Juan Mata mı? Driers Mertens mi?

AJANSSPOR ÖZEL HABER

Süper Lig’in 9. Haftasını bay olarak geçirecek Galatasaray’da geç gelen transferler hazır hale geldi. Teknik direktör Okan  Buruk’un eli güçlenirken 3 Türk kuralı nedeniyle hangi yabancının yedek kulübesinde oturacağı merak ediliyor. 

Icardi ilk 11’de olacak mı?

Özel hayatında Wanda Nara ile yaşadığı çalkantı nedeniyle iznini Arjantin’de geçiren Mauro Icardi, dün yapılan antrenmanda yer aldı. Arjantinli futbolcunun 9. hafta Nef Stadı’nda yapılacak Kayserispor maçında ilk11’de olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın Talisca'sı: Berk Kızıldemir
Habere Git

Juan Mata hazır hale geldi

Galatasaray’ın transferin son günü kadrosuna kattığı dünya yıldızı Juan Mata’da bay haftada eksikliklerini tamamlayarak hazır hale gelecek. İspanyol futbolcu, Adana Demirspor karşılaşmasının son dakikalarında oyuna girmiş ve yaptığı hareketlerle kalitesini göstermişti.

Kim yedek kalacak?

Icardi ve Mata’nın formlarını yükseltmesi teknik direktör Okan Buruk’u memnun ederken bir yandan da kadro konusunuda zor bir karar vermesine neden olacak. Sahada 3 Türk futbolcunun olacağı düşünülürse yıldızlardan bazıları yedek kalacak.

Okan Buruk’un Türk alternatifi az

Adana Demirspor maçından sonra 8-3 kuralından şikayet eden teknik direktör Okan Buruk, stoperde Abdülkerim Bardakçı ve ya Emin Bayram,  kanatlarda ise Kerem Aktürkoğlu ile Yunus Akgün’e görev verdi. Berkan Kutlu maçların sonunda oyuna girerken bek oyuncusu Kazımcan Karataş ise sadece Giresunspor karşılaşmasında az bir süre buldu.

İlgini Çekebilir
Okan Buruk: ”Icardi, özel hayatında iyi bir hafta geçirmedi"
Habere Git

Muslera ve Nelsson'un yeri garanti

Özellikle ilk haftalarda takım hazır değilken yaptığı kurtarışlarla dikkat çeken kaptan Fernando Muslera’nın ilk 11’deki yeri garanti.  Aynı şekilde savunmada Victor Nelsson yeri garanti olan isimlerden.  Stoperde Abdülkerim Bardakçı’nın yeri garanti. Mathias Ross ise yabancı kontenjanına takılıyor. 

Gomis’in yerine Icardi

 Arjantinli golcü Icardi’nin de Bafetimbi Gomis yerine Kayserispor maçında sahaya çıkması bekleniyor. Gomis, ligin ilk haftalarında olduğu gibi maçın sonunda değerlendirilecek.

Beklerde Boey ile Dubois

Üstün form gösteren bağ bek Sacha Boey ve orijini sağ bek olmasına karşın sol bekte görev yapan Leo Dubois’nin ilk 11’deki yerini koruyacağı düşünülüyor. Bir diğer sol bek Patrick van Aanholt'nun ise kadroda olması beklenmiyor.

İlgini Çekebilir
Juan Mata: Bu formayı saklayacağım!
Habere Git

3 formaya 8 aday

Geride yabancı futbolcular için kalan 3 formaya ise 8 aday bulunuyor. Lucas Torreira, Fredrik Midtsjö, Sergio Oliveira, Juan Mata, Milot Rachica, Driers Mertens, Haris Seferovic ve TFF kuralları gereği yabancı statüsünde oynayan Yusuf Demir’den sadece 3’ü sahada olacak. Buruk’un ilk 11’de Seferovic, Yusuf Demir, Rachica’nınc görev alması beklenmiyor. 

Orta sahada kim oynayacak?

Orta sahanın merkezinde Lucas Torreira, Fredrik Midtsjö, Sergio Oliveira’dan birisi oynayacak. Adana Demirspor maçında Oliveira karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı. 

 Juan Mata ya da Driers Mertens

Okan Buruk’u en çok zorlayan konu ise iki dünya yıldızı Juan Mata ya da Driers Mertens’ten hangisinin ofansif orta saha olarak görev yapacağı. Buruk’un iki futbolcudan birini kanatlara kaydırması söz konusu olabilir ama bunun için Berkan Kutlu’nun 11’e girip Lucas Torreira, Fredrik Midtsjö, Sergio Oliveira’dan ikisinin yedeğe çekilmesi anlamına geliyor.  Bu da zor ihtimal olarak görülüyor. 

Senin için hazırladığımız haberler