G.Saray'da Başkanlık Yarışında Kim Daha Önde? Dursun Özbek, Eşref Hamamcıoğlu...

02.06.2022 - 13:30 | Son Güncellenme: 02.06.2022 - 16:21

Galatasaray haberleri... Süper Lig ekibi Galatasaray'da başkan adayı Dursun Özbek yeni oylara talip, Eşref Hamamcıoğlu ise tabanı sağlamlaştırma çabası içerisinde

G.Saray'da Başkanlık Yarışında Kim Daha Önde? Dursun Özbek, Eşref Hamamcıoğlu...

Burhan Can TERZİ - Terzinin Atölyesi

Galatasaray'da 11 Haziran'a kadar en mühim mesele bu: Başkanlık yarışı... Seçim sonucu belli olmadan gündemdeki diğer tüm konular ve iddialar havada kalıyor. Galatasaray'da önce yeni başkanın ve yönetimin belli olması gerekiyor. Seçime de artık çok az bir süre kaldı: Sadece 9 gün... 10 Haziran gecesine kadar Dursun Özbek ve Eşref Hamamcıoğu tüm kozlarını oynayacak... Şu ana kadar iki aday da itidalli gitti ve ağır ağır sağlam adımlarla ilerlemeye çalışıyorlar. Dursun Özbek, Erden Timur önderliğinde iletişim tarafını güçlendirdi. Planlı bir program seyrediyorlar ve Özbek ekibinin tabanı dışındaki oyları kazanmak için uğraşıyorlar.

Hamamcıoğlu tabanı sağlamlaştırıyor 

Eşref Hamamcıoğlu ise önce kendi tabanını sağlamlaştırıyor... İki adayın da daha önce girdikleri seçimlerde "İlk sandıklar" diye tabir ettiğimiz sandıklarda daha güçlü olduğu görülmüştü. Yani iki taraf da aslında aynı tabana hitap ediyor. Eşref Hamamcıoğlu geçen seçimde 30 sandığın ilk 10'unda birinci isim olarak çıkmış sonrasında birkaç istisna dışında Burak Elmas'a liderliği kaptırmıştı. Dursun Özbek tarafında bu örneği daha iyi anlatmak için 2018 Ocak seçimini baz almamız gerekiyor, çünkü 2018 mayıs seçiminin dinamiği içinde saha içi başarılar ve merhum başkan Mustafa Cengiz'in sözlerini yerine getirmesinin etkisi de vardı. Seçime gideceğim demiş ve gitmişti. 2018 Ocak seçiminde Dursun Özbek, 18 sandığın ilk 6'sında önde çıkmıştı. Sonrasında  17 ve 18'inci sandık dışında Mustafa Cengiz sandıklarda lider çıkmıştı. Daha önceki sıkı yarışlarda ilk sandıklarda iyi performans gösterdiği görülen iki adaydan Eşref Hamamcıoğlu önce kendi oylarını sağlamlaştırmaya yönelik hamleler yapıyor. Listelerin teslim edildiği süreçte mektepli üyelerde sağlam bir karşılığı olan Adnan Öztürk'ü sportif a.ş'sine katan Hamamcıoğlu, baştan beri destekçisi olan Ünal Aysal'ı da denklemin içine katmayı başardı. Riva-Florya satışı sürecinde Dursun Özbek'le ters düşen İnan Kıraç da Hamamcıoğlu'nun yanında yer alırken "Sarı liste" ilk sandıklardaki gücüne güç kattı.

Özbek yeni oylara talip 

Eşref Hamamcıoğlu ekibi ilk bölümdeki oylara agresif şekilde talip olurken, Dursun Özbek ekibi de ikinci yüzde 50'lik bölüme agresif şekilde çalışıyor... Genç ve yeni üyelerle sık sık etkileşimde olan kırmızı listede Metin Öztürk'ün geçen seçimde aldığı oylar da korunmak isteniyor...

Beyaz ve boş oy çok çıkar 

Bu seçimde daha önce olmadığı kadar beyaz liste yapılması ve boş oy kullanılması da bekleniyor. En çok merak edilen konuların başında merhum başkan Mustafa Cengiz, Adnan Polat, Abdurrahim Albayrak, Yiğit Şardan gibi isimlerin destekçilerinin hangi tarafı seçeceği geliyor... Tabanında asgari 600 oy olan bu üyelerin Eşref Hamamcıoğlu'na asla oy atmayacağı söyleniyor. Ama  şunu söylemeliyim ki yaklaşık 600 üye, Eşref Hamamcıoğlu'na ne kadar uzaksa Dursun Özbek'e de o kadar uzak.

Seçim ortada 

Galatasaray'ın 2022 hazirununda 8912 aktif üye var. Üyelerin 3200'ü mektepli. Camiadaki, tüm veriler, tüm konuşulanlar, geçmiş seçimlerdeki tüm sonuçlar ve yapılan karşılıklı tüm hamleler ışığında şunu çok rahat söyleyebilirim: 

İlgini Çekebilir
İşte Semih Kaya'nın yeni adresi! Anlaşma sağlandı
Habere Git

Seçimin kazananı henüz belli değil. Seçim hala yüzde 50, yüzde 50... Önümüzdeki 9 günde kim daha az gaf yapar, kim daha çok güven verirse o kazanır. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Süper Lig'in iki yıldızıyla anlaştı
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler