Galatasaray'a yeni Melo: Erick Pulgar analizi

30.01.2022 - 19:27 | Son Güncellenme: 31.01.2022 - 23:20

Galatasaray'ın transfer teklifi sunduğu Erick Pulgar merak konusu olmaya başlandı. Erick Pulgar kimdir, kaç yaşında ve sakatlığı var mı gibi aramalar sürüyor. İşte Erick Pulgar analizi...

Galatasaray'a yeni Melo: Erick Pulgar analizi

Ali BOZKURT - AJANSSPOR ANALİZ

Galatasaray'ın transfer listesinde yer alan ve Fransa basının duyurduğu Erick Pulgar, merak konusu. Orta sahayı güçlendirmek isteyen Sarı-Kırmızılılar yeni Melo'sunu aramaya devam ediyor. Peki gündeme gelen Ercik Pulgar kimdir? İşte merak edilenler...

Erick Pulgar kimdir?

Erick Pulgar, 15 Ağustos 1994 yılında dünyaya geldi. Orta sahada görev yapan Şilili Fiorentina'da forma giyiyor. 1 metre 87 santim boyunda ve 78 kilo olan Erick Pulgar, sağ ayağını kullanıyor. Bu sezon ilk 11'de 4 maça çıkan Erick Pulgar, 2 sarı kart gördü. Bir asist yapan oyuncunun gol katkısı bulunmuyor.
 

Yeni Melo: Erick Pulgar artıları neler? 

- Çok agresif olan Pulgar, tarzıyla geçmiş yıllarda Galatasaray forması giyen Felipe Melo ile benziyor. Rakip takım oyuncuları ile uğraşmayı ve taraftarı coşturmayı çok seviyor.

- Top kapmada başarılı bir oyuncu. Sakatlanacağını bile bilse topu almak için riskli hareketlerde bulunuyor. 

- Uzaktan şutta bir isim. Serbest vuruş, duran toplarda topun başına geçmeyi seviyor.

- Pas kalitesi yüksek bir oyuncu. Takımı atağa çıkarmayı ve pas trafiğini iyi yapıyor. 

- Oyun yönünü değiştirmesi ve oyunu yönlendirmesi ile ön plana çıkıyor. 

- Uzun paslarla takımı 3. bölgeye yığmayı başarılı şekilde yapıyor. 

- Takımın duran toplarında başa geçmediği zaman ceza alanı içini karıştırarak kafa toplarında gol bulma olasılığı yakalayan bir oyuncu.

- Birebirde güçlü bir oyuncu. Topu bırakmıyor.

- Rakip takım atağa çıktığı zamanlar markaj yaparak hızlı atağa çıkmalarını engelliyor. 

-Oyun kurma yönünde başarılı bir oyuncu. Takımın oyun kurmasındaki sorunlarını çözebilecek bir isim.

 

Daha önce savunma oyuncusuydu

Antofagasta takımınında stoper olarak kariyerine başlayan Pulgar, Universidad Católica takımına gittikten sonra defansif orta saha olarak denendi. İtalya'ya gelene kadar orta sahada fazla oynamayan Pulgar'ın kariyeri Bologna'da değişti. 

Orta saha oynadığı Bologna'da en çok ön plana çıkan özelliği ise top kapma oldu. Topu kaptıktan sonra takımını başarılı atağa çıkarmasıyla Pulgar, ilk 11'in vazgeçilmez isimleri arasına girmeyi başardı. 

Saha içinde pozisyonunu kaybetmeyen ve boştaki takım arkadaşlarını iyi gören Pulgar, topun kendisine gelmeden önce yapacağı hamleyi hesaplaması ile ön plana çıkıyor. Tek pas oynamayı seven Pulgar, hücumdaki arkadaşlarının uzun paslarla gol bulmasını sağlıyor.

Pulgar, savunma ve hücum oyuncuları arasında köprü görevinde de oynuyor. Sorumluluk alan bir yapıya sahip. Hücum oyuncuların yaptığı top kayıplarını tehlike yaratmasını engellemek için başarılı hamleleri bulunuyor. Savunma oyuncuları topla hücuma çıkarken onların boşluğunu doldurabiliyor. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray, Erick Pulgar ile görüşmelere başladı
Habere Git

İlk maç Galatasaray'a karşı

Pulgar'in topun değerini bilen bir yapısı var. Kolay kolay top kaybetmiyor. Baskı yediği zaman topu ardakadşlarıyla buluşturup takımın rahatlamasını sağlıyor. Güçlü bir oyuncu olduğu için ikili mücadelelerden genellikle başarıyla ayrılıyor.  Pulgar, Montella'nın Fiorentina döneminde ilk maçına Galatasaray'a karşı hazırlık maçında çıktı.  Galatasaray'a karşı hücuma yönelik orta saha olarak oynayah Pulgar, savunmaya yaptığı baskıyla dikkat çekti. Cimbom'un savunması Pulgar karşısında zaman zaman hata yaptı.  

İlgini Çekebilir
Galatasaray'a Gedson Fernandes'ten üzücü haber!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler