''Galatasaray'a bireysel kalite kazandırdı''

17.08.2024 - 00:18 | Son Güncellenme: 17.08.2024 - 00:21

Süper Lig 2. haftasında Galatasaray deplasmanda konuk olduğu Konyaspor'u 2-1 mağlup ederken Ajansspor Yazarı Ayhan Şensoy maçın kırılma anlarını köşesine taşıdı.

''Galatasaray'a bireysel kalite kazandırdı''

Ayhan ŞENSOY- AJANSSPOR

Son 2 sezonun şampiyonu Galatasaray, Leo Dubois’yı yeni saymazsak Gabriel Sara dışında 10 eski oyuncuyla sahadaydı. Dubois ve Kaan Ayhan’ın savunmanın iki kanadında oynaması hücuma katkıyı azaltırken, Konyaspor’un ön alan baskısı sarı kırmızılıların uzun topla çıkmasına neden oldu.

Kerem Aktürkoğlu- Icardi uyumu sürüyor

Galatasaray ilk yarıda savunmadan 33 kez uzun topla çıktı. Bu da Galatasaray’ı kenar ortalarıyla sonuca gitmeye zorladı. Ancak sarı kırmızılılar ilk yarıda 16 ortada bir kez fırsat yakalayabildi. Takımdaki geleceği belirsizliğini koruyan Kerem Aktürkoğlu istekli ve arzuluydu. Mauro Icardi ceza sahasında ilk kez topla buluşmasında Kerem’e harika bir asist yaptı. İkili birbirlerine 16 asist yapmış. Birlikte üçüncü sezona başladılar. Bu uyum kötü giden maçta Galatasaray’ı öne geçirdi.

Barış Alper'den harika gol

Kerem Aktürkoğlu golden 4 dakika sonra hamle hatası yaparak, Galatasaray’ın kalesinde gördüğü golde savunmanın hazırlıksız yakalanmasına neden oldu. İkinci yarıya daha iyi başlayan Konyaspor, ön tarafta oynayan Ndao, Yusuf Erdoğan, Aleksiç, Pedrinho ve Umut Nayır’ın uyumsuzluğu nedeniyle atakları olgunlaştıramadı. Dengeli giden maçta geçen sezonun flaş ismi Barış Alper harika bir gol vuruşuyla Galatasaray’ı zorlu deplasmanda 2-1 kazandıran golü attı.

Elias Jelert ise dinamizmiyle dikkat çekti

İkinci yarıda yerini Kerem Demirbay’a bırakan Sara hazır değil. Verilen bonservis ücretinden dolayı beklentiler oldukça yüksek. Üzerinde bunun baskısını hissediyor da olabilir. 83’te oyuna dahil olan Elias Jelert ise dinamizmiyle dikkat çekti. Bu alanda Lucas Torreira’ya ortak olabilir. Takıma çok büyük katkı sağlayacak gibi duruyor.

Şimdi hedef Şampiyonlar Ligi

Transferleri kampa yetişmeyen, Zaha ve Kerem Aktürkoğlu’nun kalıp kalmayacağı soru işareti olarak dururken, sezona iki maçta 6 puanla başlamak önemli. Ancak Şampiyonlar Ligi’nde Young Boys’u geçip, gruplara kalmak için daha fazlası lazım.

Senin için hazırladığımız haberler