Galatasaray kaosu sever! Şampiyonluk alameti...

11.11.2020 - 09:12 | Son Güncellenme: 11.11.2020 - 09:19

Süper Lig'de Fenerbahçe ve Beşiktaş ile birlikte şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray'da seçim kararı alınması camia içinde tedirginlik yarattı. Peki, Galatasaray bundan önce seçim yapıldığında şampiyon olabildi mi? Hangi yıllarda, hangi teknik direktörle şampiyonluk yaşandı? İşte detaylar...

Galatasaray kaosu sever! Şampiyonluk alameti...

Burhan Can TERZİ-AJANSSPOR

Galatasaray yönetiminin Aralık ayı için seçim kararı alması ve başkan adaylarının ortaya çıkmasıyla hareketli günler yaşanıyor. Şu an için belirsiz bir ortam oluşurken, şampiyonluk mücadelesi veren futbol takımının bu durumdan etkilenmesinden endişe ediliyor. Fakat; tarihine bakıldığında Galatasaray'ın bu tip kaos ortamlarından hep zaferle çıktığı görülüyor.

Başkan gitti ama kupa geldi

Galatasaray 1996-2000 yılları arasında 4 yıl şampiyon olup, eski adıyla UEFA Kupası'nı kazandığı dönemin ardından mali sıkıntıya düşmüş ve güç günler geçirmişti. 2001-2001 sezonuna girilirken kadro baştan aşağı yenilenmiş ve maliyeti düşük isimler tercih edilmişti. Birçok kriz yaşanan sezonda başkan Mehmet Cansun mart ayında yapılan seçimi Özhan Canaydın'a kaybetmişti. Yaşanan sıkıntılara ve başkan değişikliğine karşın sarı-kırmızılılar sezonu kupaya tamamladı.

Hocasız şampiyon

2008’de de benzer bir senaryo yaşanmıştı. Özhan Canaydın koltuğunu Adnan Polat'a bırakmıştı. Polat'ın gelmesinin ardından Teknik direktör Karl-Heinz Feldkamp sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevini bırakmıştı. Son 6 hafta Feldkamp'ın yerine yardımcı Cevat Güler gelmiş ve mutlu sona ulaşılmıştı. Bu sezon Galatasaraylılar tarafından 'Hocasız gelen şampiyonluk' olarak anılıyor.

Üç teknik direktör değişti

2014-2015 sezonunda Galatasaray yola İtalyan çalıştırıcı Roberto Mancini ile başlamıştı. Maçlar başlamadan Mancini'nin yerini vatandaşı Cesare Prandelli aldı. Alınan başarısız sonuçlardan sonra yaşanan kaotik ortamda ligin 12. haftası öncesi göreve eski Galatasaray oyuncusu Hamza Hamzaoğlu getirildi. 1 Aralık 2014'te kulüple sözleşme imzalayan Hamza Hamzaoğlu, sezonu şampiyonluk, Ziraat Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa'yı alarak kapattı.

Hem başkan hem teknik direktör değişti

2017-2018 sezonunda Galatasaray yine kaotik bir ortamdaydı. Sezona Hırvat Teknik Direktör Igor Tudor'la başlayan sarı-kırmızılılar alınan kötü sonuçların ardından Başkan Dursun Özbek'in kararıyla göreve Fatih Terim'i getirdi. Kongreye giden Dursun Özbek, "Gönüllerin teknik adamını göreve getirdim" demesine karşın 22 Ocak 2018'de seçimi şu andaki başkan Mustafa Cengiz'e karşı kaybetti. Sezon sonundaysa gülen yine Galatasaray oldu ve şampiyonluk kupasını kaldırmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler