Galatasaray, Gustavo Assunçao transferini açıkladı

08.09.2021 - 12:06 | Son Güncellenme: 09.09.2021 - 10:59

Transfer haberleri... Galatasaray, 21 yaşındaki genç orta saha Gustavo Assunçao ile her konuda anlaştı. Oyuncu İstanbul'a geldi. İşte sözleşme detayları...

Galatasaray, Gustavo Assunçao transferini açıkladı

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray merakla beklenen orta saha transferini resmiyete döktü. Portekiz'de Famalicao forması giyen Gustavo Assunçao ile her konuda anlaşıldı ve resmi açıklama yapıldı. 2000 doğumlu orta saha gün içinde İstanbul’a geldi.

Assunçao 500 bin Euro kazanacak

Futbolcu satın alma opsiyonuyla 1 yıllığına kiralandı. Galatasaray’ın çok gizliği yürüttüğü transfer operasyonunda genç oyuncu için 200 bin Euro kiralama ücreti ödenecek. Sözleşmede opsiyon var ama zorunlu satın alma maddesi yok. Gustavo’nun maaşı ise 500 bin Euro olacak.

Galatasaray'da transfer açıklaması

Genç ve potansiyelli olan Assunçao uzun süredir takip ediliyordu. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Gustavo Assunção ve kulübü FC Famalicão ile oyuncunun 2021-2022 sezonu sonuna kadar geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Ayrıca Galatasaray’ın 2021-2022 sezonu sonunda futbolcunun bonservisini satın alma hakkı bulunmaktadır" denildi.

Mendy transferinde kötü haber

Geçen sezon 28 maça çıkan futbolcu 1 gol ve 1 asistle oynadı. Öte yandan Galatasaray’ın her konuda anlaştığı bir başka orta saha oyuncusu Mendy'den olumsuz bir haber geldi. Nampalys Mendy'nin temsilcisi Yacine Ayad "Galatasaray ile Leicester, transferin çarşamba günü gerçekleşmesi için her şeyi denedi. Ancak zaman çok kısaydı, sağlık kontrolleri yetişmedi. Kader, yapacak bir şey de yok" ifadelerini kullandı.

Elneny ve Gedson neden olmadı?

Galatasaray’da Elneny’yi son aşamada maliyetini fazla bulduğu için başkan Burak Elmas bizzat iptal etti. Gedson Fernandes konusunda Benfica Kulübü, oyuncuyu Süper Lig’e kiralık olarak göndermek istemediklerini söyleyip, bonservisine de 30 milyon Euro fiyat biçti. Sarı-kırmızılılar da 30 milyon Euro’ya çıkmalarının mümkün olmadığı ifade etti.

Senin için hazırladığımız haberler