Galatasaray formasının sarısı tartışma konusu oldu: Sarı mı portakal rengi mi?

24.08.2024 - 15:41 | Son Güncellenme: 24.08.2024 - 15:54

Galatasaray'ın forması İsviçre basınında gündem oldu. Sarı-Kırmızılıların formasındaki renklerden "Turuncu-Kırmızı" olarak bahsedildi. İşte detaylar...

Galatasaray formasının sarısı tartışma konusu oldu: Sarı mı portakal rengi mi?

Hüseyin Özkök – AJANSSPOR

Galatasaray’ın İsviçre’nin Young Boys takımı ile oynadığı Şampiyonlar Ligi play off turu karşılaşması öncesinde İsviçre’nin en büyük gazetesi Blick’te yayınlanan bir video habere rastladım bugün. Atılan başlık aynen şu şekilde:

“Turuncu-kırmızılı Galatasaray taraftarları Şampiyonlar Ligi eleme çarpışması öncesinde Bern şehir merkezinde kutlama yapıyorlar.”

Sarı-kırmızı renkleriyle tanınan bir kulüp olan Galatasaray’ın tüzüğünde forma renkleri tam olarak şöyle tarif ediliyor:

“Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı.”

Son yıllarda tanıdığım değişik insanlardan Galatasaray’ın formalarında kullanılan sarı rengin iyice koyulaştığı ve artık turuncuya yakın olduğu sözlerini duymuştum. Ben de bu fikre yakınım. Ancak herkesin zihninde sarı renk yerleşik olduğu için sarının koyulaşması özellikle Galatasaraylılarda bir turuncu algısı yaratmıyor. Ancak aynı formayla ilk kez karşı karşıya gelen bir İsviçrelinin formdaki sarı rengi turuncu veya portakal rengi şeklinde algılamasına da “renkleri karıştırıyor” eleştirisi yapılamaz. Demek ki akla turuncu geliyor. Yoksa gazete neden portakal rengi diye yazsın.

Yine de kesin olan bir şey var. Galatasaray’ın formalarında geçmişte kullanılan sarı tonu ile son yıllarda kullanılan sarı tonu kesinlikle farklı. Sarının tonunun değişmesine kim ne zaman nasıl karar verdi, bunu bilmiyoruz ama belki bu tartışmadan sonra birileri çıkıp bu konuda bilgi verir.

Senin için hazırladığımız haberler