Galatasaray - Elfsborg maçı neden 17.30'da oynanıyor? İşte nedeni...

23.10.2024 - 10:19 | Son Güncellenme: 23.10.2024 - 10:22

Galatasaray'ın Avrupa Ligi'nde bugün Elfsborg ile oynayacağı karşılaşmanın başlama saati tartışma konusu oldu. UEFA'nın bu kararının nedeni ise günler sonra ortaya çıktı.

Galatasaray - Elfsborg maçı neden 17.30'da oynanıyor? İşte nedeni...

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. hafta mücadelesinde sahasında İsveç ekibi Elfsborg'u konuk edecek.

Karşılaşma saat 17.30'da başlayacak

RAMS Park’ta oynanacak olan mücadele saat 17.30’da başlayacak. Karşılaşmayı Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Matej Jug yönetecek.

Başlama saati tartışma konusu oldu

Mücadele için nefesler tutulurken milyonlarca taraftarın aklındaki tek soru maçın neden saat 17.30’da olduğu. Avrupa Ligi’nde oynanan bir maçın yerel saatle bu kadar erken oynanması tepki çekerken gerçek ortaya çıktı.

Nedeni ortaya çıktı

Halk Tv'de yer alan habere göre; aynı gün Şampiyonlar Ligi maçlarının da olmasını gözeten UEFA’nın hem Şampiyonlar Ligi maçlarıyla çakıştırıp karşılaşmanın reytingini düşürmemek hem de erken bir saate önemli bir maçı alarak İzleyici bandını genişletmek istediği öğrenildi.

Juventus'tan sonra bir ilk

Uzun zamandır sahasında bu kadar erken saatte bir maç oynamayan Galatasaray Avrupa’da en son kar yağışı nedeniyle ertelenen Juventus maçında gündüz saati sahaya çıkmıştı. Karşılaşma saat 15.00’te başlamış ve sarı-kırmızılılar Sneijder’in golüyle galip gelmişti.

Senin için hazırladığımız haberler