Galatasaray Divanı'nda Siyasi Nedenle Atılan Serbay Şenkal'a Destek Mayıslar Bizimdir

16.03.2023 - 00:49 | Son Güncellenme: 16.03.2023 - 08:15

YouTube'da "siyasi iktidarı eleştirdiği sosyal medya paylaşımları" nedeniyle Galatasaray'da işten çıkarılan Serbay Şenkal'a divan kurulundan destek geldi.

Galatasaray Divanı'nda Siyasi Nedenle Atılan Serbay Şenkal'a Destek Mayıslar Bizimdir

AJANSSPOR - HABER

Sosyal medyadan siyasi paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle işine son verilen Galatasaray TV'nin (GSTV) 10 yıllık programcısı Serbay Şenkal'a divan kurulundan destek geldi. Galatasaray'ın dün yapılan divan kurulu toplantısında kürsüye çıkan eski kurumsal iletişim müdürü Reşit Ömer Kükner ile eski divan kurulu başkanı ve son seçimde başkan adayı olan Eşref Hamamcıoğlu, Şenkal'a destek verdi.

Kükner'in dikkat çeken Mayıs göndermesi

İlk olarak konuya değinen Reşit Ömer Kükner, Şenkal'ın düşüncelerini ifade etmesi nedeniyle işine son verilmesine 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri'ne de atıfta bulunarak tepki koydu. Kükner'in konuşmasında kullandığı "Her anlamda Mayıslar bizimdir" ifade dikkat çekti.

"Mayıslar her alanda bizimdir"

Kükner, şunları söyledi:

"Yıllarca GSTV'de programlara katıldım. Daha sonra yöneticilik yaptım. Kulübün kurumsal iletişim direktörülüğünü yaptım. Orada çok iyi insanlarla tanıştım. Bunlardan bir tanesi Serbay Şenkal'dır. Serbay'ın ne kadar yurtsever ne kadar iyi bir Galatasaraylı olduğunu biliyorum. Buradan sevgilerimi iletiyorum Serbay'a. Şunu hiç unutmasın: Mayıslar  bizimdir, her alanda bizimdir. Yaşasın Galatasaray, yaşasın; çok yaşasın Türkiye."

İlgini Çekebilir
Stanojevic'ten Galatasaray açıklaması: "Hazırız"
Habere Git

"Türkiye için fikir beyan etmelidir"

Daha sonra kürsüye gelen Eşref Hamamcıoğlu da Galatasaray'ın Türkiye'nin en büyük ve en organize sivil toplum örgütü olduğunu vurgularken ülkeyi ilgilendiren konularla cesaretle ilgilenmesi gerektiğini söyledi. Hamamcıoğlu, "Sivil toplum örgütü olmak da tüm paydaşlarıyla birlikte gerek dünya olaylarıyla gerek Türkiyemiz'de olan olaylarla yakından ilgilenmek; cesaretle fikir beyan etmektir. Ve de topluma yön vermektir. Bunu en iyi yapan kulüp ve camia da Galatasaray" dedi.

Galatasaray en büyük sivil toplum örgütüdür

Hamamcıoğlu, Galatasaray'ın topluma neden yön veren bir kulüp olduğunuysa şöyle anlattı:

"1-Her şeye rağmen ve henüz üye profilinin son derece yüksek eğitimli ve kültürlü olmasından kaynaklanmaktır
2-Bazı reflekslerinde kuruluş değerlerini aldığı, neşet ettiği eğitim yuvasından almaktır. Bu reflekslerin başında da dayanışma ve yardımlaşma gelmektedir.
Nitekim 6 Şubat'ta yaşadığımız deprem felaketi ilk dayanışma ve yardımlaşma refleksini gösteren de Galatasaray olmuştur. Madem ki Galatasaray Türkiye'nin en sivil toplum örgütlerinden bir tanesi.. Her ne kadar fikir ayrılıkları yaşanıyorsa da; bu sivil toplum örgütü içinde veyahut rakip kulüp paydaşlarıyla."

"Galatasaray'ın duruşu net olmalıdır"

Hamamcıoğlu, fikir ayrılıkları olabileceğini ama önemli olanın bunların ifade edilebilmesi olduğuna dikkat çekti:

"Unutmamamız gereken bir şey var: Biz bu sivil toplum örgütünün birer ferdiysek, görüşlerimiz farklı olabilir ancak şunu unutmamak gerektiğini düşünüyorum. Fransız düşünür Voltaire'in bir deyişi var: 'Seninle aynı fikirde değilim. Hiç de beğenmiyorum fikirlerini. Ancak fikirlerini serbestçe ifade edebilmen için ölmeye hazırırım.'Dolayısıyla herkesin memnuniniyetsizliğini, şikâyetini, beklenti ve temennilerini serbesçe ifade etmeleri konusunda Galatasaray da diğer paydaşlarına, diğer sivil toplum örgütleri veya kulüp mensuplarına destek verici duruşunu daha net sergilemelidir."

İşten çıkarma gerekçesi siyasi paylaşım

Serbay Şenkal, önceki gün Youtube'dan yaptığı yayında uzun süredir GSTV'ye çıkmadığını çünkü işten kovulduğunu açıkladı. Şenkal, kulüpten kendisine yapılan bilidirimde sosyal medaydan 'siyasi' paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle işine son verildiğinin iletildiğini söyledi.

Şenkal, "Bu kadar mı merhametsizsiniz? Size sesleniyorum sayın Cumhurbaşkanı!Hakaret mi ettim, küfür mü ettim? Hiçbirini yapmadım." dedi.

Şenkal: "Korkmuyorum, onur madalyasıdır"

Şenkal, "Galatasaray Spor Kulübü, bu fikri hür, vicdanı hür camia, bu attığım tweet'lerden dolayı beni işten kovdu. Soruyorum size! Nerede kaldı fikri hür, vicdanı hür... Nerede kaldı? Ben korkmuyorum arkadaşlar! İşten kovulduğum için çocuklarıma anlatacağım bir onur madalyasıdır. İleride göğsüm kabararak, böyle bir düzen vardı, böyle bir rejim vardı, insanların düşüncelerine tahammül edemeyen, merhametsiz, vicdansız bir düzen vardı ve insanlar sindirilmişti. Ve ben böyle bir dönemdem sinmedim, korkmadım, konuşabildim diye çocuklarıma anlatacağım." diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler