Galatasaray bireysel hata kurbanı mı?

22.07.2021 - 12:03 | Son Güncellenme: 22.07.2021 - 12:12

PSV Eindhoven'a deplasmanda 5-1'lik skorla boyun eğerek Şampiyonlar Ligi 3. tur şansını mucizelere bırakan Galatasaray'da bireysel hatalar mı öne çıktı? İşte tüm detaylar...

Galatasaray bireysel hata kurbanı mı?

Burhan Can Terzi - AJANSSPOR

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda PSV Eindhoven karşısında tarihi bir hezimet yaşadı. Yenilen birinci golde Muslera topu ayağına doladı ve kaptırdı, ikinci golde Emre Kılınç topu rakibe verdi, 3'üncü golde Luyindama adamını kaçırdı, 4'üncü gol Marcao'nun geç kalması rakibin tehlikeli bölgede topla buluşmasını sağladı, 5'inci golde Muslera topu içeri tokatladı.

Tüm bunları düşündüğümüzde Galatasaray bireysel hatalarda maçı kaybetti hükmünün verilmesi çok kolay. Ancak birden fazla bireysel hata, genel bir sorun işaret eder.

Birinci gol

Muslera, Marcao'nun geri pasında büyük hata yaptı. Oysa Fatih Terim, maç öncesinde PSV Eindhoven'ın ön alan baskısını çok iyi yapan bir takım olduğunu bizzat basın toplantısında da söylemişti. Marcao'nun orada geriye oynamak zorunda olması ve Muslera'nın tekte oynayacak bir pas opsiyonunun oluşmaması bu şok prese hazırlıklı olunmadığının bir göstergesiydi.

İkinci gol

Emre Kılınç orta sahada pas opsiyonu bulamadı. Bir anda etrafında 3 kişi baskı yaptı ve neticesinde topu rakibe attı. Geriye dönüşte iki kişi birden ceza sahasına girilirken Ömer'in önündeydi. Bunlarda rakibin aksiyonlarına verilecek reaksiyona çok da hazırlanılmadığının göstergesiydi.

Üç ve dördüncü gol

2019 Ocak ayından beri yan yana oynayan Marcao-Luyindama ikilisinin savunmada pozisyon alma konusunda aşama kaydedemelerinin bir sonucuydu. Genel savunma anlayışının da artık değişmesi gerektiğini işaret ediyor bu goller.

Beşinci gol

Muslera'nın belki de kariyerinde yediği en talihsiz gollerden biri, fakat Gotze'nin orada bomboş topa vurabilecek konumda olması da ayrı bir tartışma konusu.

Senin için hazırladığımız haberler