"Galatasaray bir anda 8.6 milyon Euro gelir elde edebilir"

23.07.2021 - 14:43 | Son Güncellenme: 23.07.2021 - 14:50

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Mete İkiz, PSV ile oynanacak rövanş maçı hakkında konuştu. İkiz, Play-Off'un önemine dikkati çekti. İşte o sözler...

"Galatasaray bir anda 8.6 milyon Euro gelir elde edebilir"

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalma yolundaki rakibi PSV Eindhoven'a deplasmandaki ilk maçta 5-1 kaybetti. Galatasaray'ın eski Sportif A.Ş yöneticisi Mete İkiz, sarı-kırmızılıların tur şansı hakkında konuştu. İkiz, Devler Ligi'nde Play-Off'a kalmanın önemine dikkati çekti. 

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Mete İkiz'in açıklamaları şu şekilde:

"İnanırsak PSV'yi yeneriz"

PSV maçından sonra karamsar bir tablo oluşturulduğunu ifade eden İkiz, "Ben umutsuz değilim. Galatasaray daha önce yaptı, yine yapar. İnanırsak PSV'yi 4-0 da 5-0 da yeneriz. İnanmak gerekir. Aşırı karamsar bir tablo oluşturuluyor. Buna katılmıyorum" ifadelerini kullandı. 

"Play-Off'a kalırsa 5 milyon Euro garantilenecek"

Şampiyonlar Ligi'nde yeni statüye göre Play-Off'un önemini hatırlatan eski yönetici, "Artık Şampiyonlar Ligi'nde Play-Off'a kalmak bile büyük bir önem arz ediyor. Play-Off'a kalırsak, 5 milyon Euro para almayı hak ediyoruz. Play-Off'ta elensek bile bu para Galatasaray'a gelecek. Ayrıca Avrupa Ligi'ne doğrudan katılma hakkı var ve oradan gelecek 3.6 milyon Euro katılım payı ile 8.6 milyon Euro gelir elde edebiliriz bir anda; bu çok önemli. Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım payı 15.6 milyon Euro. Yönetimimiz tüm bunları göz önüne alarak transfer planlamasını yapmalıydı" açıklamasını yaptı. 

İki takım arasındaki rövanş maçı ne zaman? 

Galatasaray ile PSV arasındaki rövani maçı Türk Telekom Stadı'nın bakımı sebebiyle Başakşehir'in stadında oynanacak. 28 Temmuz 2021 Çarşamba akşamı Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda yapılacak rövanş karşılaşması saat 21.00’da başlayacak ve Spor Smart ekranlarından canlı yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler