Galatasaray bay geçerken lider mi olacak?

12.12.2020 - 23:37 | Son Güncellenme: 13.12.2020 - 12:07

Galatasaray, Süper Lig'in 12. haftasını bay geçiyor. Cimbom'un bay geçtiği haftada Fenerbahçe evinde Yeni Malatyaspor'a 3-0 mağlup oldu. 23 puanda bulunan lider Alanyaspor da evinde Beşiktaş'ı konuk edecek. Peki Galatasaray, bay geçtiği haftada lider olabilir mi? Alanyaspor - Beşiktaş maçından çıkacak sonuca göre Galatasaray 12. haftayı lider tamamlayabilir mi? İşte detaylar...

Galatasaray bay geçerken lider mi olacak?

Hasan BEGDİLİ-AJANSSPOR

Süper Lig tarihinde ilk 21 takımla oynanırken her hafta bir kulüp bay geçiyor. Ligin 12. haftasını da şampiyonluğun doğal favorilerinden biri olan Galatasaray, maç yapmadan geçiyor.

Süper Lig'de zirve yarışı kıran kırana geçerken 12. haftanın öncesinde Alanyaspor, Galatasaray ve Fenerbahçe 23 puanla arka arkaya sıralanıyordu.

Eğer Alanyaspor, 13 Aralık Pazar günü oynayacağı Beşiktaş maçını 3 farklı kaybederse Galatasaray, bay geçtiği haftayı lider tamamlayacak.

Alanyaspor haftayı nasıl lider kapatır?

Galatasaray ise 11 maçta 19 gol atıp 7 gol yedi. Buna göre Beşiktaş, Alanyaspor'u 2 farklı yendiği takdirde; Akdeniz ekibi, Cimbom'dan 1 fazla gol attığı için haftayı lider tamamlayacak.

Öte yandan Alanyaspor, Beşiktaş karşılaşmasında kazandığı ya da berabere kaldığı takdirde haftayı lider geçecek.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Süper Lig puan durumu

Senin için hazırladığımız haberler